Πιστεύετε λοιπόν στα θαύματα; Μερικοί πίστεψαν… και πλέον καθημερινά ταξιδεύουν στον κόσμο… Από τον Απρίλιο άρχισε να ακούγεται ότι κάτι αλλάζει στην Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Κορίνθου. Και τον Αύγουστο άλλαξε…

Ads

 
Με πρωτοβουλία της διοίκησης της κλινικής, με ενθουσιασμό από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και με τη στήριξη της διοίκησης του νοσοκομείου οι μουντοί τοίχοι της κλινικής είναι παρελθόν. Δράστες… οι συνήθεις ύποπτοι… οι εθελοντές Ζωγράφοι σε Δράση για τα Παιδιά.
 
Η εθελοντική ομάδα καλλιτεχνών, η ομάδα των χρωμάτων και των θαυμάτων μετέτρεψαν τους τοίχους της κλινικής σε ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο. «Λόγω της ανάγκης των παιδιών, για όσο διαρκεί η νοσηλεία τους, να δραπετεύουν νοητικά από το νοσοκομειακό χώρο και δεδομένου ότι η Κλινική διαθέτει 5 θαλάμους νοσηλείας, επιχειρήθηκε ένα ταξίδι στον κόσμο. Κάθε θάλαμος με μια τεράστια τοιχογραφία θα ήταν το εισιτήριο για μια επίσκεψη και σε μία διαφορετική ήπειρο». Αυτή ήταν η κεντρική ιδέα.
 
Για να πετύχει επιστρατεύτηκαν κοάλα και καγκουρώ από την Αυστραλία, ιπποπόταμοι, λιοντάρια και κροκόδειλοι από την Αφρική, εξωτικές παγόδες και πάντα από την Ασία, ινδιάνοι από την Αμερική και παραμυθένια κάστρα με ανεμόμυλους από την Ευρώπη και η μεταμόρφωση άρχισε…

image

image

Ads

image

image

image
 
«Είναι γνωστό ότι η δημόσια υγεία της χώρας εν καιρώ μνημονίων και συνεχών περικοπών νοσεί. Αδήριτες ανάγκες και άμεσες προτεραιότητες φυσικά παραμένουν η ενίσχυση των απογυμνωμένων πλέον δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τα απαραίτητα αναλώσιμα για την εν γένει συνέχιση της λειτουργίας τους» είναι το μήνυμα των γιατρών της Παιδιατρικής Κλινικής Κορίνθου.
 
«Όμως τι γίνεται με τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό του Ε.Σ.Υ.; Η συντήρηση και η αναβάθμισή του αποτελεί ανάγκη ή… πολυτέλεια; Ας θέσουμε αυτό το ερώτημα σε πιο συγκεκριμένη βάση δηλαδή αναφερόμενοι στις πλέον “ευαίσθητες” κλινικές, τις παιδιατρικές κλινικές της χώρας. Γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες, λόγω έλλειψης προσωπικού αδυνατούν πλέον να λειτουργήσουν και οι εναπομείνασες καλούνται να ανταπεξέλθουν στην νοσηλεία ενός δυσανάλογα μεγάλου όγκου περιστατικών. Όμως πέρα της τεχνοκρατικής προσέγγισης, η παιδιατρική είναι η ειδικότητά εκείνη που εκτός των αμιγώς οργανικών παθήσεων καλείται να αναλάβει μια πιο ολιστική ψυχοσωματική προσέγγιση των μικρών ασθενών, ασχολούμενη με την πλέον τρυφερή ηλικία του ανθρώπου, που επ’ ουδενί δε συνάδει με το σύνηθες μουντό και άχρωμο νοσοκομειακό περιβάλλον» σημειώνουν.
 
«Το εγχείρημα δύσκολο αλλά χάρη στην έμπρακτη αγάπη όλων των εμπλεκομένων για το παιδί και τον απαράμιλλο “επαγγελματικό” εθελοντισμό των καλλιτεχνών μέσα σε λίγες ημέρες τρενάκια άρχισαν να ξεπροβάλουν στο διάδρομο και αερόστατα στην αίθουσα αναμονής έτοιμα να ταξιδέψουν… ακόμη και τους γιατρούς!» καταλήγουν.

image