Μπορεί σήμερα να φαίνεται απίστευτο και αποκρουστικό, αλλά μόλις μερικές δεκαετίες πριν η ομοφυλοφιλία αντιμετωπιζόταν όχι ως συνειδητή σεξουαλική επιλογή, αλλά ως πάθηση που χρήζει θεραπείας, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος ν’ απευθύνεται σε κάθε είδους γιατρό, ψευδο-επιστήμονα, απατεώνα για να αλλάξει τον σεξουαλικό του προσδιορισμό, με την επιστήμη  να εμφανίζεται πρόθυμη να τους «θεραπεύσει» με κάθε τρόπο και μέσο…

Ads

Τις περισσότερες φορές μάλιστα, οι ομοφυλόφιλοι χρησιμοποιούνται ως «πειραματόζωα» που πάνω τους δοκιμάζονται μια σειρά ανορθόδοξων ερευνητικών φαρμάκων, με σκοπό την ένταξή τους στη «φυσιολογική» σεξουαλική ζωή.  

Ακόμα, οι δημοσιογράφοι μπερδεύουν την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία με αποτέλεσμα να … «θεραπεύουν» λάθος άνθρωπο, όπως στην είδηση που διαβάζουμε το 1959. Ενώ ο τίτλος αναφέρει σαφώς ότι «Θεραπεύεται τώρα η ομοφυλοφιλία δι εγχειρήσεως», διαβάζοντας παρακάτω διαπιστώνουμε ότι το κείμενο αναφέρεται σε εγχείρηση που γίνεται σε καταδικασμένο παιδεραστή.

Σε άλλη περίπτωση το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον παρασκευάζει συνθετική ορμόνη που «…ελέγχει απολύτως τας παρά φύσιν τάσεις των ομοφυλοφίλων και θεραπεύει τας σεξουαλικάς ανωμαλίας».  Τα πειράματα γίνονται σε «φυλακάς ανωμάλων», όπως αναφέρει το δημοσίευμα, και οι «θεραπευμένοι» αποφυλακίζονται με δηλώσεις μετανοίας όπως οι ανανήψαντες κομμουνιστές …: «Η φυλάκισης υπήρξε δι εμέ θείον δώρον. Θα εξέλθω εκ των φυλακών άνθρωπος»… 

Ads

Άλλος γιατρός προσπαθώντας να «θεραπεύσει» την  ομοφυλοφιλία δωρίζει στην επιστήμη το σώμα του ως πειραματόζωο… Στη μέθοδο του «…που χρησιμοποιείται δια πρώτην φοράν», αφού χορηγεί στον «ασθενή» ενέσεις απομορφίνης  που προκαλούν ναυτία, εν συνεχεία του δείχνει φωτογραφίες ημίγυμνων και γυμνών ανδρών κάτι που του προκαλεί αποστροφή, άρα τον κάνει καλά… Η «θεραπεία» στέφεται από τέτοια επιτυχία που ετοιμάζεται να χρησιμοποιηθεί σε ευρεία κλίμα και σε άλλες κλινικές της Βρετανίας αφού «Ο ασθενής αυτός είναι σεξουαλικά ομαλότατος» και «…επανήλθεν εις τον φυσιολογικόν δρόμον».

Σε άλλη περίπτωση, Ινδός βιολόγος, μελετώντας κολεόπτερα (δηλ. σκαθάρια) «εις τα οποία παρατηρείται ανώμαλος σεξουαλικότης» ισχυρίζεται ότι ανακαλύπτει τον ιό της ομοφυλοφιλίας, άρα μπορεί να προχωρήσει στην παρασκευή του «κοσμοσωτηρίου ορρού». Ας διαβάσουμε όμως κάποιες πληροφορίες για την «πρωτοποριακή» αυτή έρευνα :«Ο Δρ.  Παντάρι, επειραματίσθη επί ενός εκ των ανωμάλων αυτών εντόμων, εις το οποίον καίτοι άρρεν, έδωσε την ονομασία Ιωσηφίνα. Κατά τα πειράματα επί του εν λόγω θηλυπρεπούς εντόμου, κατώρθωσεν, ως ισχυρίζεται, να απομονώση τον ιόν της δεδομένης αυτής διαστροφής».

Βέβαια, κάποιες φορές οι εναλλακτικές αυτές θεραπείες φέρνουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα όπως όταν ένας νεαρός προσπαθώντας να θεραπεύσει με υπνωτισμό το στραβολαίμιασμα του «…εγοητεύθην τόσον πολύν από την νέαν του εμφάνισην ώστε να παρουσιάσει εντόνους τάσεις ομοφυλοφυλίας»…

image

(Ερευνητής «θεραπεύει» την ομοφυλοφιλία έχοντας ως πειραματόζωο τον εαυτό του…)

image

(Ινδός βιολόγος μελετώντας διεστραμμένο αρσενικό κολεόπτερο στο οποίο δίνει το όνομα Ιωσηφίνα ανακαλύπτει το ιό της ομοφυλοφιλίας…) 

image

(«Αποθεραπευμένος» ομοφυλόφιλος θέλει να βγει από τη φυλακή ως άνθρωπος…)

image      

(Η ψυχανάλυση είναι η πιο ανώδυνη μορφή «θεραπείας». «Γιατρέ δείτε με. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου» λέει ο απελπισμένος «ασθενής»)