Ντόμινο εξελίξεων στην αγορά των media πυροδοτεί η απόκτηση του ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και η επικράτησή του απέναντι στον Ιβάν Σαββίδη στη μάχη για το Mega.

Ads

Στην πρώτη γραμμή αυτού του ντόμινου βρίσκεται ήδη ο Πήγασος του ομίλου Μπόμπολα, όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά και από χθες επικρατεί η αγωνία στις τάξεις των εργαζομένων – και όχι μόνον –για το εάν το συγκρότημα θα ακολουθήσει την πορεία του ΔΟΛ, ήτοι της εκκαθάρισης και της εκποίησης.

Την αγωνία αυτή επέτειναν πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε ιστοσελίδες σύμφωνα με τις οποίες οι πιστώτριες τράπεζες προχώρησαν ήδη σε καταγγελία των δανείων του ομίλου – πληροφορίες, ωστόσο, που διέψευσε σήμερα η Πήγασος Εκδοτική.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Πήγασος Εκδοτική χαρακτήρισε «ανακριβή» τα εν λόγω δημοσιεύματα τα οποία έφεραν τις τράπεζες να έχουν προχωρήσει σε καταγγελία των δανειακών συμβάσεων με ημερομηνία 30ης Μαΐου.

Ads

Σε απαντητική της επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η διοίκηση της Πήγασος Εκδοτική αναφέρει αναλυτικά: «Σε απάντηση του με αριθμ. πρωτ. 1067/31.05.2017 ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου και με γνώμονα την ομαλή λειτουργία της αγοράς, η “ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ”, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό και τις αρμόδιες Αρχές, ότι είναι ανακριβής οιαδήποτε σχετική αναφορά περί καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων, την 30η Μαΐου 2017».

Τα δάνεια της Πήγασος, που εκδίδει την εφημερίδα «Εθνος» και εξακολουθεί να ελέγχει ποσοστό 13% (εμνεχυριασμένο) και στο Mega, ανέρχονται στα 161,9 εκατομμύρια. Εάν υπάρξει καταγγελία συμβάσεων και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν καταβληθούν εντός 90 ημερών, τότε οι τράπεζες θα κάνουν απαιτητό ολόκληρο το ποσό του δανείου και θα ακολουθήσει η διαδικασία τοποθέτησης ειδικού εκκαθαριστή, όπως συνέβη στην περίπτωση του ΔΟΛ με την Grand Thornton.

Eάν υπάρξει ενδιαφερόμενος επενδυτής – όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον ΔΟΛ – τότε η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί με νέο ιδιοκτήτη, ειδάλλως θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία.