Nα προηγηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της προσφυγής των καναλιών και μετά να καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος των 245 εκατομμυρίων ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες ζήτησαν οι εκπρόσωποι των 4 πλειοδοτών στη συνάντησή τους με τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο.

Ads

Με βάση τον νόμο Παππά, η πρώτη δόση ισοδυναμεί με το ένα τρίτο του τιμήματος για κάθε άδεια και πρέπει να καταβληθεί μέσα σε 15 ημέρες μετά τη δημοπράτηση των αδειών. Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου και η συνεδρίαση του ΣτΕ προκειμένου να εξεταστούν οι προσφυγές των καναλιών έχει προγραμματιστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, η έκδοση της τελικής απόφασης μπορεί να απαιτήσει πολύ μεγαλύτερο διάστημα.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον Λευτέρη Κρέτσο, ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΙ, Κώστας Κιμπουρόπουλος, δήλωσε ότι αναμένεται έως την Παρασκευή η ολοκλήρωση του ελέγχου πόθεν έσχες των επιχειρηματιών, ώστε στη συνέχεια να αναρτηθεί επισήμως ο πίνακας με τους νέους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι εκπρόσωποι των καναλιών ζήτησαν από Γενικό Γραμματέα να καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος μετά την απόφαση του ΣτΕ, ενώ προβληματισμός εκφράστηκε από τους περισσότερους εκπροσώπους και για την πλατφόρμα που επιχειρεί να φέρει η κυβέρνηση στο θέμα διαχείρισης του διαφημιστικού χρόνου. Οι εκπρόσωποι των καναλιών υποστηρίζουν ότι με την πλατφόρμα διαφημίσεων επιχειρείται κρατικός έλεγχος σε μια ελεύθερη αγορά.

Ads

Εντός της ημέρας, οι ιδιοκτήτες των 4 εταιριών που υπερθεμάτισαν για τις τηλεοπτικές άδειες θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις και με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.