Σε αδιέξοδο κατέληξε και το σημερινό ΔΣ των μετόχων του Mega. Φώτης Μπόμπολας, Σταύρος Ψυχάρης και Βαρδής Βαρδινογιάννης δεν συμφώνησαν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που απαιτείται για τη βιωσιμότητα του τηλεοπτικού σταθμού και πλέον το μέλλον του καναλιού είναι αβέβαιο.

Ads

Ενδεικτικό του κλίματος είναι πως ο Νίκος Πεφάνης, διευθύνων σύμβουλος του καναλιού, υπέβαλε την παραίτησή του. Ο Νίκος Πεφάνης ήταν το μόνο πρόσωπο που είχε θέση εκτελεστικού μέλους στο ΔΣ της «Τηλέτυπος» και πλέον δεν υπάρχει κανένα μέλος να υπογράψει αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται πως οι μέτοχοι του Mega έπρεπε να βάλουν 15 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο δεν το έπραξαν και απλώς αποφάσισαν να υπάρξει νέα γενική συνέλευση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αλλά με υψηλότερο ποσό, που σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα αγγίζει τα 25 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι και το ποσό που εκτιμάται και από τραπεζικούς κύκλους πως απαιτείται για τη λειτουργία του καναλιού, σε συνδυασμό πάντα με ένα πρόγραμμα εξυγίανσης, δηλαδή απολύσεων και περικοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα typologies, προϋπόθεση για να προχωρήσει η απόφαση είναι να συμφωνήσουν και οι τράπεζες. Πληροφορίες στον ηλεκτρονικό Τύπο, αναφέρουν πως θα υπάρξουν διεργασίες μεταξύ Mega και τραπεζών αφενός για το πως θα καλυφθεί η αύξηση και αφετέρου για τη διαχείριση των δανείων.

Ads

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, οι μέτοχοι φέρονται να ζήτησαν παράταση δύο μηνών από τις τράπεζες, ωστόσο τραπεζικοί κυκλοι δηλώνουν πως η πρώτη αντίδραση ως προς το εν λόγω αίτημα δεν είναι θετική. Σημειώνουν δε πως σε περίπτωση που οι μέτοχοι δεν βάλουν τα χρήματα που απαιτούνται τότε θα αναλάβουν οι τράπεζες με στόχο ή να βρουν νέο επενδυτή ή να υπαχθεί το κανάλι στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.