Μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις και την τρομερή κατακραυγή για την υπόθεση της εισβολής στο σπίτι, σύλληψης και ξυλοδαρμού της οικογένειας Ινδαρέ, το αφήγημα που κατασκευάστηκε, ο ιδεολογικός μανδύας που επινοήθηκε και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός που επιτρατεύτηκε, κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος.

Ads

Απέναντι στις καταγγελίες για την αγριότητα και τις παρανομίες της Αστυνομίας από τα πρώτα λεπτά της υπόθεσης, η ΕΛΑΣ και ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αντιπαρέβαλαν επίσημα ή μέσω διαρροών μια σειρά από ισχυρισμούς, που καταρρίφθηκαν ο ένας μετά τον άλλο:  Αρχικά ότι ο Δημήτρης Ινδαρές επιχείρησε να πάρει το όπλο αστυνομικού και ότι οι γιοί του επιτέθηκαν, που διαψεύστηκαν από τo ηχητικό ντοκουμέντο με τον γνωστό σκηνοθέτη να μιλά στους αστυνομικούς για την απρόκλητη βία και τον εξευτελισμό του, δεμένος χειροπόδαρα. Χυδαίος ήταν ο ισχυρισμός, ότι τα παιδιά του σκηνοθέτη ήταν στην κατάληψη, διαψεύστηκε εμφατικά από το βίντεο την ώρα της επέμβασης που τους δείχνει όλους στο μπαλκόνι, όπως ακριβώς είχαν υποστηρίξει εξαρχής.  Τέλος η ΕΛΑΣ προσπάθησε να διαψεύσει ότι γυναίκα χτυπήθηκε με πλαστικές σφαίρες και τελικά ομολόγησε  ότι πρόκειται για πλαστικές μπάλες που βέβαια μόνο ακίνδυνες δεν είναι για τους πολίτες.

Τελικά  δεν ειπώθηκε και καμιά αλήθεια αλλά μόνο ψεύδη που υπενθύμισαν ότι η ΕΛΑΣ επιδίδεται συστηματικά στην κατασκευή γεγονότων και ενόχων και μόνο οπτικές και ηχητικές καταγραφές μπορούν να διασώσουν την αλήθεια. Με την ασυδοσία που έχουν εμπεδώσει στην ΕΛΑΣ οι χονδροειδείς δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας και ακραίων στελεχών της κυβέρνησης ήταν θέμα χρόνου να “γίνει η στραβή” και να εκτεθούν όλοι. Άλλωστε η κατακραυγή προέρχεται πλέον από όλο το πολιτικό φάσμα και από ανθρώπους του συντηρητικού χωρου που εντοπίζουν αντιδημοκρατική εκτροπή.

Η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ, με την έπαρση της μιντιακής χειραγώγησης,  επιχείρησαν την Τετάρτη να στήσουν ένα  ακόμη επικοινωνιακό σόου “τάξης και ασφάλειας”, όπως συνηθίζεται κάθε φορά που η ΝΔ αθετεί στη Βουλή τις παχυλές υποσχέσεις της προς τη “μεσαία τάξη”. Παρόλο που ο ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να την οριοθετήσει από το ντύσιμό της και όχι από τις άδειες τσέπες, ήταν ακριβώς αυτή η “μεσαία τάξη” που έδειραν και διέσυραν στο Κουκάκι οι άνθρωποι της ΕΛΑΣ. Στο τέλος της ημέρας, ο ΠΑΣΟΚος Υπουργός Προ-Πο είναι αυτός που συσπείρωσε όλο τον δημοκρατικό κόσμο απέναντι από την κυβέρνηση. Και η ΝΔ εκτέθηκε εκεί που πίστευε ότι θα ήταν το δυνατό της σημείο…

Ads