Η “σκόνη” από την κυνική “επιχείρηση” της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια δεν έχει κοπάσει. Εξάλλου οι έφοδοι των ΜΑΤ στα Εξάρχεια και τα επεισόδια εξελίσσονται σε καθημερινότητα με τις υποσχέσεις περί “ασφάλειας” να πνίγονται στα δακρυγόνα και την αστυνομοκρατία. Τα κανάλια μεταδίδουν κινηματογραφικές εικόνες από τις επιχειρήσεις των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες όμως αντί για εγκληματίες , σέρνουν στις κλούβες μητέρες και παιδιά, ενώ τις νύχτες που διεξάγεται ο συνήθης “πόλεμος”  με μολότοφ και χημικά, τα ΜΜΕ απουσίαζαν επιδεικτικά ώστε να μην διαταραχθεί το επίπλαστο αφήγημα “Νόμου και Τάξης”.

Ads

Η υποκρισία όμως φαίνεται πως είναι ένα εκ των βασικών χαρακτηριστικών της κυβέρνησης. Μετά την επιβεβλημένη απόφαση για διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του συνδικαλιστή της Αστυνομίας Σ. Μπαλάσκα, ο οποίος μετά τους χαρακτηρισμούς για “σκουπίδια των Εξαρχείων” καθαιρέθηκε από την ΠΟΑΣΥ, δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Μπαλάσκας στο Facebook, εμφανώς πανηγυρικά, τη νομική  υπεράσπισή του στην πειθαρχική και την ποινική διαδικασία, ανέλαβε ο .. Βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης. Δεν πρόκειται απλώς για ένα βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, αλλά για γνωστό ακροδεξιό, προερχόμενο από το ΛΑΟΣ και γιο του θεωρητικού του φασισμού Κώστα Πλεύρη. Είναι ο ίδιος που τις παραμονές των εκλογών εμφανίστηκε χαράματα στα Εξάρχεια για να ισχυριστεί ψιθυριστά ότι θα τα “απελευθερώσει”, προκαλώντας τη χλεύη για την “παλικαρίσια” κίνησή του.

Δεν έχει μείνει επίσης ασχολίαστη η φωτογραφία που ελήφθη την ώρα της επίμαχης επιχείρησης στα Εξάρχεια και η οποία “συνέλαβε” έναν άνδρα των ΜΑΤ να μιλά με έναν πολίτη που φορά διακριτικά νεοναζιστικής οργάνωσης, γνωστής για τις ρατσιστικές της επιθέσεις. Θα μπορούσε να προσφέρει τις “γνώσεις” του στην Αστυνομία για τις επόμενες επιχειρήσεις εναντίον προσφύγων και μεταναστών. Πάντως από τη ΓΑΔΑ ισχυρίζονται πως ήταν περαστικός και απλώς ρώτησε για κάποια καταστήματα στην περιοχή. Ένας νεοναζί ήταν, που φορώντας μπλούζα γνωστής νεοναζιστικής οργάνωσης, αποφάσισε να “σουλατσάρει” στην περιοχή των Εξαρχείων. Παρεξήγηση και σύμπτωση… Όπως και η επιστροφή των “επιχειρήσεων – σκούπα” με θύματα μητέρες και παιδιά και το γεγονός ότι την υπεράσπιση των ακραίων συμπεριφορών αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ. Κοίτα κάτι… “συμπτώσεις”.