Μια φωτογραφία που φέρεται να είναι από την επιχείρηση – σκούπα της αστυνομίας εναντίον προσφύγων που είχαν βρει κατάλλυμα σε καταλήψεις των Εξαρχείων, κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Ads

Κι αυτό γιατί στην επίμαχη φωτογραφία απεικονίζεται ένας άνδρας των ΜΑΤ να κάνει… παρέα με έναν νεοναζί.

Ο αστυνομικός κάνει σκοπιά έξω από το κτίριο της μίας εκ των καταλήψεων που εκκενώθηκαν και φαίνεται να έχει πιάσει ψιλή κουβεντούλα με έναν άντρα που φοράει μια μπλούζα που γράφει Opposta Fazione. Το όνομα μιας ιταλικής νεοναζιστικής ομάδας που έχει αφήσει το στίγμα της με βίαιες πράξεις ρατσιστικού μίσους στην Ιταλία.

Τη φωτογραφία ανέβασε στο twitter του ο δημοσιογράφος Γιάννης Μπαμπούλιας.

Ads

  
Το Γραφείο Τύπου της ΓΑΔΑ   με ανακοίνωσή του, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας, ενημερώνει πως «από εσωτερική έρευνα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής προέκυψε ότι ο ανωτέρω αστυνομικός, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, προσεγγίστηκε από διερχόμενο περαστικό, ο οποίος του ζήτησε πληροφορίες για κατάστημα της περιοχής και αφού του απάντησε αποχώρησε από το σημείο. Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται τόσο από τον εικονιζόμενο αστυνομικό, όσο και από έτερο αστυνομικό της ίδιας Υπηρεσίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.