Μετά την καταδίκη του πρώην βουλευτή και στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Γεωργιάδη, για κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια κατά ανηλίκων έναντι αμοιβής, η επίσημη στάση της ΝΔ, των στελεχών της αλλά και των εν γένει δεξιών πολιτευτών και των φιλικών της ΜΜΕ, είναι αποκαλυπτική για την πολιτική, ηθική και αξιακή κατάπτωση.

Ads

Πολιτικά, όχι μόνο δεν υπήρξε η άμεση αυτονόητη καταδίκη και απόσταση από τις πράξεις του Νίκου Γεωργιάδη, αλλά τέθηκε σε εφαρμογή επιχείρηση «ξεπλύματος». Η δε στάση των ΜΜΕ που εξαφάνισαν την είδηση γεννά ζήτημα για την ενημέρωση και εν τέλει την ίδια τη Δημοκρατία. Oι ίδιοι οι δημοσιογράφοι ας αναλογιστούν τον κίνδυνο και ας αναμετρηθούν με τη δεοντολογική κατάρρευση. 

Οι πολιτικοί – και μη – ηθικολόγοι, επικριτές των κάθε λογής «ανήθικων», που κηρύσσουν τα «χρηστά ήθη», οι «σταυροφόροι» του τρίπτυχου «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια», σήμερα ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει ζήτημα με την καταδίκη του Γεωργιάδη για παιδεραστία. Άλλωστε δεν είναι ούτε ο «ταραξίας» Γρηγορόπουλος, που «τί έκανε στα Εξάρχεια;». Δεν είναι ούτε ο ανώνυμος «ανώμαλος» ομοφυλόφιλος που προσβάλει την ελληνική κοινωνία. Δεν είναι ούτε το «πρεζάκι» ο Ζακ… Δεν είναι ούτε… Δεν είναι ούτε…  Δεν είναι ούτε τόσοι άλλοι, που τόσα τους έχουν πει. Είναι ένας ακόμη «άριστος» της πολιτικής οικογένειάς τους. Ακούστηκαν πάλι τα περί «σκευωρίας», όπως στη Novartis, όπως στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως στις μίζες της Siemens, όπως σε όλα τα σκάνδαλα ενός φαύλου στήματος που έρχονται στο φως. 

Μένει να φανεί αν υπάρχει πάτος σε αυτήν την κατρακύλα…. Δεν πρόκειται για «μεμονωμένες» ανοησίες, αλλά για το αξιακό σύστημα ενός ολόκληρου χώρου, που στην πραγματικότητα πιστεύει πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, επειδή του το επιτρέπει η θέση και η τσέπη του ή στην υπόθεση Γεωργιάδη και η διπλωματική του ταυτότητα, την οποία επέδειξε για να αφεθεί ελεύθερος όταν προσήχθη στη Μολδαβία για το κύκλωμα trafficking. «Ο καθένας μας θα μπορούσε να είχε μπλέξει», μας ενημέρωσε μαλιστα βουλευτής της ΝΔ και κάπως έτσι το «μαζί τα φάγαμε», εν προκειμένω, έγινε «μαζί ασελγήσαμε».

Ads

Χαρακτηριστικό παράδειγμα και η τοποθέτηση του δικηγόρου και υποψήφιου βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Αντύπα Καρίπογλου, που στην προσπάθειά του να ξεπλύνει με τη σειρά του τον Νίκο Γεωργιάδη, αποκαλύπτει όλη την φαύλη κοσμοθεωρία. Ο πρώην πρόεδρος της Δράσης με ένα «πόνημα» στο facebook, επικαλείται το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα και αναφέρει πως είναι «απολύτως νόμιμες» ηλικιακά οι σεξουαλικές συνευρέσεις του Γεωργιάδη με τα ανήλικα αγόρια, καθώς ήταν άνω των 15, αλλά το πλημμέλημά του είναι πως αυτές έγιναν έναντι χρηματικού ανταλλάγματος. Θέλησε μάλιστα να μιλήσει και για την «ηθική διάσταση» της υπόθεσης κατακρίνοντας την «υποκρισία» του κόσμου…  Μάλλον του δικού του κόσμου, στον οποίο, όπως λέει, «ένας εξηντάρης μπορεί να μοστράρει τα λεφτά του σε μια 17χρονη, να την πηγαίνει σε κλαμπ, να την ποτίζει, να της χαρίζει δώρα, να την πηδάει και να θεωρείται από μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης μάγκας και μπήχτης, ενώ διαπράττει ακριβώς το ίδιο αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο κ. Γεωργιάδης». Παραβλέπει πως για πολλούς, ίσως όχι στον δικό του «κόσμο», αυτός ο εξηντάρης δεν θεωρείται «μάγκας» και «μπήχτης» αλλά εξίσου ανήθικος και υπόλογος με τον Γεωργιάδη.