Αποδέκτης της «θύελλας» που έσπειρε ο ίδιος, βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Κυριακής στη Βέροια όταν εθνικιστές επιχείρησαν να διακόψουν την ομιλία του.

Ads

Σε εκδήλωση με ομιλητή τον Πρόεδρο της ΝΔ μια ομάδα με τη σημαία της Βεργίνας, τον αποδοκίμασε και τον χαρακτήρισε «προδότη», αναφορικά με τη στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών, κατηγορώντας τον ότι αποδέχεται τη σύνθετη ονομασία αλλά διαφωνεί σε επιμέρους λεπτομέρειες.

Για  τα στελέχη της ΝΔ και τα ΜΜΕ που στηρίζουν την αξιωματική αντιπολίτευση, η ολιγομελής ομάδα είναι «σεσημασμένοι χρυσαυγίτες». Η εκτίμηση είναι απολύτως σωστή, πλην όμως μια εβδομάδα νωρίτερα στην ίδια πόλη, όταν τα ίδια πρόσωπα επιτέθηκαν στο Νίκο Παππά, για τα ίδια ΜΜΕ και στελέχη δεν ήταν χρυσαυγίτες αλλά «πολίτες» που διαμαρτύρονται για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά και πριν από λίγες εβδομάδες, όταν στην Κατερίνη επιτέθηκαν με μολότωφ στο σπίτι της βουλευτή Μπέτυς Σκούφα, δεν ήταν χρυσαυγίτες αλλά «διαδηλωτές».

Το τελευταίο διάστημα αντίστοιχες ολιγομελείς γραφικές ομάδες, όπου εμφανίζονται, απολαμβάνουν την αμέριστη προβολή των αντιπολιτευόμενων ΜΜΕ. Η ΝΔ από την πλευρά της αρνείται πεισματικά από την πρώτη στιγμή να καταδικάσει την παρουσία ακροδεξιών και χρυσαυγιτών, τους οποίους εργαλειοποιούσε κάνοντας λόγο για «πατριώτες που αισθάνονται δικαιολογημένο θυμό». Το άθλιο «έργο» με τους «αγανακτισμένους πολίτες» το έχουμε ξαναδεί χρόνια τώρα. Και γνωρίζουμε και τους «πρωταγωνιστές» του, αλλά και τους «σκηνοθέτες».

Ads

Όταν οι ίδιοι τύποι όμως επιτίθενται στον αρχηγό της ΝΔ με την ίδια χυδαία ρητορική, ξαφνικά αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για «χρυσαυγίτες». Όμως έχει φροντίσει να τους ξεπλύνει και να τους νομιμοποιήσει, κάνοντας φτηνή δημαγωγία με φόντο το Μακεδονικό. Σημαντική λεπτομέρεια ότι το κοινό της ΝΔ στη μακεδονική πόλη άργησε να υπερασπιστεί τον αρχηγό του απέναντι στους χρυσαυγίτες ενώ το καθυστερημένο χειροκρότημα δεν ήταν καθολικό. Παρά τα όποια επικοινωνιακά παιχνίδια, όλοι γνωρίζουν την πραγματική θέση της ΝΔ και όλοι αντιλαμβάνονται την υποκρισία.