Επεισόδιο με εθνικιστές σημειώθηκε σε ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βέροια, το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Τρία μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν με συνθήματα να διακόψουν την ομιλία του αρχηγού της ΝΔ ασκώντας κριτική για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Συμφωνία των Πρεσπών, που είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας και διαφωνεί σε επιμέρους σημεία.

Ads

Σύμφωνα με το ρεπόρτερ της ΕΡΤ πρόκειται για 3 άτομα, μέλη της Χρυσής Αυγής από την Κατερίνη, γνωστά στις αρχές από άλλα περιστατικά, που μπήκαν στην εκδήλωση. Απαντώντας, ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε ότι το κόμμα του καταψήφισε τη συμφωνία και θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού τις ευθύνες. «Εσείς που ήσαστε όταν εμείς καταψηφίσαμε τη συμφωνία» είπε στους συγκεκριμένους, μεταξύ άλλων.

«Είσαι χειρότερος από τον Τσίπρα»

Από την πλευρά τους, τα τρία άτομα του φώναζαν πως «είστε προδότες», «είσαι χειρότερος από τον Τσίπρα», ενώ σήκωσαν μια σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας. Οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως «Ελεύθεροι Μακεδόνες Κατερίνης» και στα κοινωνικά δίκτυα καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις και έχουν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα.