Χωρίς να έχει μεσολαβήσει η παραμικρή εξέλιξη από τον άγριο ξυλοδαρμό του διαιτητή Θανάση Τζήλου στη Λάρισα και τη διακοπή του πρωταθλήματος το Δεκέμβρη,  οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και οι διαιτητές αποφάσισαν την επανέναρξη της Super League.

Ads

Θέλουν να πείσουν ότι η διακοπή του είχε κάποια ουσιαστική σημασία ενάντια στις μαφιόζικες πρακτικές. Πολλά είναι και τα ερωτήματα της υπόθεσης. Έπειτα από ανεξήγητους χειρισμούς των αρχών, και ενώ οι δράστες φέρεται να έχουν εντοπιστεί στην περιοχή του Πειραιά, να ανήκουν στον οργανωμένο οπαδικό χώρο και μάλιστα να ερευνάται αν διατηρούν σχέσεις με παράγοντα ομάδας, τελικά οι πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας. Αντί να κρατηθούν μυστικές οι πληροφορίες μέχρι τη σύλληψη, υπήρξε μια προαναγγελία αυτής. Επί της ουσίας τους προειδοποίησαν ώστε να προετοιμαστούν μέχρι να τους συλλάβουν

Δηλαδή οι φυσικοί αυτουργοί εντοπίστηκαν αλλά μέχρι να συλληφθούν μπορούν κρύψουν τα επιβαρυντικά στοιχεία, ώστε να καλυφθούν και οι όποιοι ηθικοί αυτουργοί ή εντολείς, και ταυτόχρονα οι διαιτητές πήραν το μήνυμα του “σοφρωνισμού”… Και μπορεί το θύμα σε δηλώσεις του να υποστήριξε πως δεν πρέπει οι δράστες να νομίσουν ότι κέρδισαν, αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα αυτό συμβαίνει. 

Όπως ακριβώς και στις προηγούμενες 30 – και πλέον – επιθέσεις σε διαιτητές την τελευταία δεκαετία, από ξυλοδαρμούς και άλλες απειλές μέχρι την ανατίναξη της προσωπικής επιχείρησης σε μια πανομοιότυπη περίπτωση με αυτή του Τζήλου.

Ads

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν συγκρούεται ο φανατισμός κάποιων γραφικών οπαδών όπως αφήνεται συχνά να εννοηθεί αλλά πρόκειται για σκληρά συμφέροντα, που μεταχειρίζονται το χώρο, με κάθε τρόπο, και δημιουργούν τους δικούς τους πιστούς στρατούς. Σε αυτό το κλίμα, οι αρμόδιοι έκριναν ότι όλα κυλάνε ομαλά και αφού “δεν πάθαμε και τίποτα” ας ξαναρχίσει το πρωτάθλημα…