Οι έρευνες προχωρούν, οι δράστες, το πιθανότερο είναι, να ανησυχούν, όμως το ζητούμενο για την υγιή ποδοσφαιρική Ελλάδα είναι να αποκαλυφθεί ο εντολέας  τους. Εκείνος που τους όπλισε το χέρι, ώστε να τραυματίσουν τον διαιτητή Θανάση Τζήλο, αλλά, κυρίως, να προκαλέσουν φόβο στην ελληνική διαιτησία, διότι αυτή ήταν η κύρια στόχευσή τους.

Ads

Οι αστυνομικές Αρχές, οι οποίες έχουν ξεκινήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης του ξυλοδαρμού του Λαρισαίου διεθνούς ρέφερι, εκφράζουν την αισιοδοξία τους, κι ας μην το φωνάζουν, ότι αυτήν τη φορά θα φτάσουν μέχρι το τέρμα. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία τους, διότι, ως γνωστόν, «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι». Επίσης, για μια τόσο σοβαρή υπόθεση είναι τουλάχιστον περίεργη η ευκολία με την οποία διακινούνται πληροφορίες αναφορικά με το άτομο το οποίο ενοικίασε το αυτοκίνητο – μέχρι τώρα, βέβαια, δεν προκύπτει αν συμμετείχε ή όχι (και) στον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου. Ακόμα κι εν αγνοία των διακινητών των πληροφοριών να γίνεται αυτή η δουλειά, το πιθανότερο είναι, αν όχι βέβαιο, να προκαλείται ζημιά στη σύλληψη όλων εκείνων οι οποίοι φέρονται να ενέχονται στην υπόθεση. Τι πιο λογικό από το να προσπαθήσουν να κρυφτούν ή ακόμα και να επιχειρήσουν να διαφύγουν στο εξωτερικό; Κι αφού έχουν τόσα στοιχεία, γιατί δεν τον συλλαμβάνουν;

Η συνήθης πρακτική που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η εν κρυπτώ και παραβύστω διαδικασία, ώστε να πιάσουν στον ύπνο τούς φερόμενους ως δράστες.

Το γεγονός ότι από τις 27 περιπτώσεις ξυλοδαρμού ή εκτόξευσης απειλών σε βάρος διαιτητών, διαιτητοπαραγόντων ή και άλλων παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, υπήρξαν συλλήψεις μόνον στην υπόθεση Βασσάρα, όπου κι εκεί ο κατηγορούμενος αθωώθηκε με εισαγγελική εισήγηση, καταδεικνύει την ανησυχία όλων ημών των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων ότι και τώρα ίσως κάτι γίνει και πνιγεί το θέμα στα νερά του Φαλήρου. Εκεί όπου φέρεται να διαμένει (ή να διέμενε) ο ενοικιαστής του άσπρου Polo, το οποίο έφυγε από την Αθήνα, πήγε στη Λάρισα και επέστεψε μετά το ξυλοφόρτωμα στον Τζήλο.

Ads

Α, και κάτι άλλο: Ο τρόπος που έδρασαν οι εντολοδόχοι είναι ερασιτεχνικός. Δεν νοείται να ενοικιάζεται αυτοκίνητο με την ταυτότητα ενός εξ εκείνων που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση κατά του Λαρισαίου ρέφερι, να διανύει Εθνική οδό, όπου οι κάμερες λειτουργούν νυχθημερόν και να ξυλοφορτώνουν τον Τζήλο στις 9 το πρωί σε κεντρικό σημείο της Λάρισας.

Συνεπώς ή κάπου πάσχει όλη η ιστορία ή ο εντολέας ανέθεσε τον ξυλοδαρμό σε «ψάρακλες». Ητοι, σε πρωτάρηδες…

Πηγή: Έθνος