Οι πρεμιέρες της εβδομάδας περιέχουν ταινίες με ποικιλία σε είδη από τις οποίες ξεχωρίζουν «Η Γυναίκα Βασίλισσα» και η ιδιαίτερη ταινία τρόμου «Χαμογέλα».

Ads

Η Γυναίκα Βασιλιάς (The Woman King)
Δράση, 135′

Σκηνοθεσία: Τζίνα Πρινς-Μπάιδιγουντ
Με τους: Βαϊόλα Ντέιβις, Τούσο Μπέντου, Λασάνα Λιντς, Σέιλα Ατίμ

Το 1823, το αφρικανικό βασίλειο της Δαχομέης απειλείται τόσο από διάφορες τοπικές φυλές όσο και από Ευρωπαίους δουλέμπορους. Η μόνη ελπίδα για να μην συμβιβαστεί ατιμωτικά είναι οι Αγκότζι, ένα επίλεκτο, ανίκητο σώμα πολεμιστριών.

Χαμογέλα (Smile)
Τρόμου, 115′

Σκηνοθεσία: Πάρκερ Φιν
Με τους: Σόζι Μπέικον, Κάιλ Γκάλνερ, Τζέσι Τι Άσερ 

Ads

Ύστερα από μια ακραία και τραυματική εμπειρία με μια ασθενή, μια έμπειρη ψυχίατρος βιώνει μια σειρά από τρομακτικά συμβάντα, τα οποία διαταράσσουν την πνευματική της διαύγεια.

Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα (The Good House)
Δραματική κομεντί, 114′

Σκηνοθεσία: Γουάλας Γουολοντάρσκι, Μάγια Φορμπς
Με τους: Σιγκούρνι Γουίβερ, Κέβιν Κλάιν, Μορίνα Μπακαρίν

Μια χωρισμένη κτηματομεσίτρια που ζει σε μια παραθαλάσσια κωμόπολη της Μασαχουσέτης προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα επαγγελματικά της προβλήματα και τον εθισμό της στο αλκοόλ.

Η Φλεγόμενη Θάλασσα (Nordsjøen / The Burning Sea)
Περιπέτεια, 104′

Σκηνοθεσία: Τζον Αντρέας Άντερσεν
Με τους: Μπιόρν Φλόμπεργκ, Κριστίνε Κούγιατ Θορπ, Χένρικ Μπιέλαντ

Μια νορβηγική εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου καταρρέει στα ανοιχτά της Βόρειας Θάλασσας. Μια ομάδα ερευνητών αναζητά τις αιτίες, ανακαλύπτοντας ότι πίσω από το ατύχημα κρύβεται μια οικολογική απειλή ανεξέλεγκτων διαστάσεων.

Επανέκδοση

Bad Guy
Δραματική, 100′

Σκηνοθεσία: Κιμ Κι Ντουκ
Με τους: Γιο Γιάε-Χιουν, Γουόν Σεό, Κιμ Γιούν-Ταέ

Ο προστάτης ενός πορνείου ερωτεύεται κεραυνοβόλα μια νεαρή φοιτήτρια, η οποία τον απορρίπτει. Την ακολουθεί, την παγιδεύει μέσα από μια κατηγορία ληστείας και πετυχαίνει την εκπόρνευσή της, ενώ ο ίδιος την παρακολουθεί μέσα από έναν καθρέφτη διπλής όψης.