Μία σημαία του ισλαμικού Κράτους βρέθηκε στο δωμάτιο του 16χρονου Αφγανού, ο οποίος χθες το βράδυ επιτέθηκε με τσεκούρι σε επιβάτες τρένου στη Γερμανία. Σύμφωνα με μαρτυρία, άλλωστε, ο νεαρός φώναξε «Αλάχ Ακμπάρ» (Ο θεός είναι μεγάλος) την ώρα της επίθεσης.

Ads

«Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο δωμάτιο όπου ζούσε βρέθηκε αυτοσχέδια σημαία του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόακιμ Χέρμαν.

Τρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν ο νεαρός άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι και μαχαίρι σε τρένο κοντά στη γερμανική πόλη Βίρτσμπουργκ, στη Γερμανία. Ο δράστης έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Άλλα 14 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είτε ελαφρά τραυματισμένα είτε σε κατάσταση σοκ.

Ads

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι ο Αφγανός δράστης της επίθεσης στο τρένο στη Γερμανία είναι ένας από τους «μαχητές» του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, το οποίο συνδέεται με την οργάνωση.

«Ο δράστης είναι ένας από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποίησε την επιχείρηση αυτή ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις για στόχευση των χωρών του συνασπισμού που το πολεμά στη Συρία και το Ιράκ», αναφέρει το Amaq.