Γεννημένος στη Βρετανία και γνωστός στις αρχές είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης, που σημειώθηκε χθες έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, με τέσσερις νεκρούς – ανάμεσα τους και το δράστη – και 40 τραυματίες. 

Ads

Μιλώντας στην Βουλή, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, ανέφερε ότι ο δράστης είχε εξεταστεί από τις υπηρεσίες εσωτερικών Πληροφοριών (MI5) στο πλαίσιο έρευνας για ένα εξτρεμιστικό δίκτυο που δρα στη χώρα. Διευκρίνισε ότι ο δράστης ήταν «περιφερειακό πρόσωπο» στην έρευνα. 

Τέλος, η Μέι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας νέας επίθεσης. «Δεν φοβόμαστε», δήλωσε πάντως, χαρακτηρίζοντας την «επίθεση κατά του ελεύθερου κόσμου και εναντίον του βρετανικού λαού».

Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης: 

Νωρίτερα, ο αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής Μαρκ Ρόουλι δήλωσε πως η βρετανική αστυνομία ερεύνησε διευθύνσεις στο Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ και άλλα μέρη της χώρας και έχει συλλάβει επτά πρόσωπα στο πλαίσιο της έρευνας για τον δράστη της επίθεσης.

Ads

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε… πως αυτός ο δράστης ενήργησε μόνος και είχε εμπνευσθεί από τη διεθνή τρομοκρατία. Στο στάδιο αυτό δεν έχουμε συγκεκριμένη πληροφόρηση για περαιτέρω απειλές για το κοινό», δήλωσε ο Ρόουλι.

Διαβάστε επίσης: