Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η βρετανική αστυνομία, μετά από εφόδους σε έξι διαφορετικά σημεία, στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. 

Ads

Τη νύχτα έγινε επιδρομή σε κατοικία στο Μπέρμιγχαμ. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Press Association και το τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης Sky, η επιχείρηση της αστυνομίας συνδεόταν με τον δράστη της επίθεσης. Ωστόσο, η αστυνομία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο. 

Η στιγμή της επίθεσης: 

Το Μπέρμιγχαμ θεωρείται προπύργιο των Βρετανών ισλαμιστών και ένας από τους δράστες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες και το Παρίσι, ο Μοχάμεντ Αμπρίνι, διέμενε εκεί πριν τις επιθέσεις. 

Το σενάριο της «ισλαμιστικής τρομοκρατίας» προκρίνεται από τις βρετανικές αρχές για την επίθεση στο Λονδίνο. Για την ώρα δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία για την ταυτότητα του δράστη, ωστόσο, εκτιμάται ότι αυτός «εμπνεύστηκε από τη διεθνή τρομοκρατία» και ότι έδρασε μόνος του.

Ads

Η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους. Σαράντα άνθρωποι τραυματίστηκαν. Από αυτούς 29 νοσηλεύονται, οι επτά σε κρίσιμη κατάσταση. 

Έγινε ακριβώς έναν χρόνο μετά τις φονικές επιθέσεις των Βρυξελλών.