Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν την Τετάρτη στα παλλαϊκά συλλαλητήρια ενάντια στη λιτότητα υποστηρίζοντας την ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη και στέλνοντας το δικό τους μήνυμα, για μια «ανάσα αξιοπρέπειας»: «Δεν εκβιαζόμαστε. Ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς». Κόσμος πλημμύρισε πολλές πόλεις της Ελλάδας, ωστόσο συγκεντρώσεις υποστήριξης πραγματοποιήθηκαν και σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Βραζιλία. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την Ελλάδα και το εξωτερικό…

Ads

“Για μια Ευρώπη της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης” πολίτες συγκεντρώθηκαν σε Βερολίνο, Μιλάνο, Λονδίνο, Όσλο, Λισαβόνα, Βρυξέλλες, Ρώμη και άλλες ιταλικές πόλεις, κ.α. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέβασαν φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις, ενώ για τις 18 Μαρτίου, το αντικαπιταλιστικό κίνημα Blockupy διοργανώνει διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας καλώντας σε διεθνή κινητοποίηση ενάντια “στους εκβιασμούς και την αντιδημοκρατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΕΚΤ”. 

Ο χάρτης των διαδηλώσεων 

Ελλάδα
 
Μαζική η συγκέντρωση στο Σύνταγμα με δεκάδες χιλιάδες πολίτες να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα. Πλήθος κόσμου και στη Θεσσαλονίκη. Αίσθηση και θαυμασμό προκάλεσε στους ξένους ανταποκριτές η μαζική συγκέντρωση στην Αθήνα, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η απουσία της αστυνομίας και το κλίμα που επικρατούσε σε αντίθεση με το παρελθόν.

image

Ads

image

image

image

image

image

Βίντεο από την πλατεία Συντάγματος 

Η μεγάλη συγκέντρωση υποστήριξης την ώρα των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup…

Ανάσες αξιοπρέπειας με τραγούδια …

Παρά το τσουχτερό κρύο και την ελαφριά χιονόπτωση, ο κόσμος παρέμεινε πάνω από 3 ώρες στην πλατεία Συντάγματος…

Και ο ΓΑΠ στην συγκέντρωση υποστήριξης… φοβερά πράγματα!!!

Τα βίντεο τράβηξε ο Βασίλης Νούσσης.

#mazi Tweets

 

Στο εξωτερικό

Βρυξέλλες

image

image

Μιλάνο

image

Λονδίνο

image

image

image

Ιταλία (Μιλάνο, Ρώμη, Γένοβα, Νάπολι)

image

image

image

image

image

image

Παρίσι

image

Λισαβόνα

image

image

Βερολίνο

image

image

image