«Δεν υπάρχει επιτυχημένη πολυ – πολιτισμική κοινωνία όπου να ζουν όλοι καλά μεταξύ τους, θα “ξυλοφορτώσουν” τους μετανάστες εάν μετακομίσουν στη Βαρσοβία ή την Πράγα…», είπε μεταξύ άλλων σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών στη Χάγη στις αρχές του μήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Στεφ Μπλοκ. 

Ads

Ωστόσο, κάποιος κατέγραψε σε βίντεο το ρατσιστικό του παραλήρημα κι έτσι αυτό προβλήθηκε σε ολλανδικό κανάλι. 

«Δώστε μου ένα παράδειγμα μιας πολυ-πολιτισμικής κοινωνίας, όπου ο αρχικός πληθυσμός εξακολουθεί να ζει καλά… και όπου υπάρχουν ειρηνικές σχέσεις μεταξύ των μελών της κοινότητας. Εγώ δεν ξέρω καμία», ακούγεται να λέει ο Μπλοκ. 

«Οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης δεν θα συμφωνήσουν ποτέ» στις ευρωπαϊκές ποσοστώσεις, διότι «οι έγχρωμοι μετανάστες δεν μπορούν να έχουν ζωή» σε αυτές τις χώρες. «Ακόμα κι εάν τους στρίψουμε το χέρι δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε… κοιτάξτε τι γίνεται στη Βαρσοβία και την Πράγα. Θα τους ξυλοκοπήσουν». 

Ads

Η αποδοχή μεγάλου αριθμούν μεταναστών και προσφύγων σπρώχνει  γρήγορα μια κοινωνία «στα όρια της», είπε, πράγμα που απέδωσε στη γενετική: «Αυτό πιθανώς βρίσκεται ριζωμένο στα γονίδια μας… δεν μπορούμε εύκολα να αποκτήσουμε δεσμούς με ανθρώπους που δεν μας είναι οικείοι». 

Όταν κάποιος του ανέφερε τη Σιγκαπούρη, ο Μπλοκ υποστήριξε ότι πρόκειται για «μια μίνι-χώρα» στην οποία «δεν επιτρέπεται η είσοδος σε φτωχούς μετανάστες… παρά μόνο ίσως για να καθαρίζουν».