Την πρόθεσή του να παραιτηθεί ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, μετά τη νίκη του Brexit. (Διαβάστε επίσης: Οι τέσσερις διάδοχοι του Κάμερον)

Ads

«Xρειάζεται μια νέα ηγεσία για τον τόπο», τόνισε ο Ντέιβιντ Κάμερον σε διάγγελμά του και ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την πρωθυπουργία και ότι η χώρα θα αποκτήσει νέο ηγέτη μέχρι τον Οκτώβριο. «’Εδωσα την ψυχή μου στην καμπάνια για την παραμονή», όπως είπε και δήλωσε περήφανος που υπήρξε πρωθυπουργός της χώρας.

«Πρέπει τώρα να δούμε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης για την έξοδο και χρειάζεται νέος πρωθυπουργός που θα αποφασίσει πότε θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50», σημείωσε ο Κάμερον. Όπως είπε, η αλλαγή σκυτάλης δεν χρειάζεται να γίνει άμεσα, καθώς προέχει η σταθεροποίηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στις αγορές και εκτίμησε ότι θα χρειαστούν 2 χρόνια για να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία της αποχώρησης.

Ξεκαθάρισε ταυτόχρονα πως δεν υπάρξει άμεσος κίνδυνος για ανατροπές στη ζωή όσων ζουν στη Βρετανία. «Θέλω να δηλώσω ότι δεν θα υπάρξουν άμεσες αλλαγές στις συνθήκες ζωής τόσο των Ευρωπαίων που ζουν στη χώρα, όσο και των Βρετανών που ζουν στο εξωτερικό».

Ads

Η οικονομία της Βρετανίας παραμένει ισχυρή και δεν θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο που διακινούνται τα αγαθά, υποστήριξε.

Πρέπει να είμαστε περήφανοι που εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους μας, είπε Ντ. Κάμερον. Οι πολίτες ψήφισαν την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση και αυτή η απόφαση πρέπει να γίνει σεβαστή. Ευχαρίστησε τέλους όσους ενεπλάκησαν στην καμπάνια Remain αλλά και σε αυτή του Brexit.

Δείτε το βίντεο: