Σύγχυση επικρατεί ως προς την ταυτότητα του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο. 

Ads

Η ιταλική εφημερίδα La Stampa , αλλά και άλλα διεθνή ΜΜΕ, μετέδωσαν αρχικά πληροφορίες πως πρόκειται για τον Αμπού Ιζαντίν, ωστόσο, στη συνέχεια υπήρξαν νεότερες πληροφορίες που ανέτρεπαν τα δημοσιεύματα, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω πρόσωπο βρίσκεται στη φυλακή. 

Η δημοσιοποίηση του ονόματος του προκάλεσε αίσθηση, καθώς πρόκειται για ένα πασίγνωστο πρόσωπο στις βρετανικές αρχές και μάλιστα υπάρχει λήμμα για αυτόν στη Wikipedia. Ο Ιζαντίν ασπάστηκε το Ισλάμ στην αρχή της δεκαετίας του 1990 και είναι αρκετά δραστήριος με συχνές εμφανίσεις ως ισλαμιστής ιεροκήρυκας σε πολλά ειδησεογραφικά δίκτυα ενώ έχει και προσωπικό κανάλι στο Youtube.

Η δημοσιογράφος του ABC, Rym Momtaz με tweet της ανέφερε πως, μετά από επικοινωνία με τον δικηγόρο του Ιζαντίν, δεν είναι αυτός ο δράστης καθώς βρίσκεται στην φυλακή. Το ίδιο αναφέρει και ο δημοσιογράφος του BBC, Dominic Cassiani, επικαλούμενος επίσημες πηγές και μέλη της ισλαμικής κοινότητας.

Ads

Πάντως μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την αστυνομία για την ταυτότητά του δράστη.  Οι βρετανικές αρχές έχουν κάποιες ενδείξεις για την ταυτότητα του δράστη, αλλά χρειάζεται ακόμη να διασταυρώσουν όλες τις λεπτομέρειες, τόνισε ευρωπαίος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε στο Reuters υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.