Πιο κοντά από ποτέ βρίσκονται Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν, ενόψει των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Ads

Η τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop-Fiducial, δείχνει ότι τους δυο υποψήφιους χωρίζουν μόλις 2,5 μονάδες.

Στη δημοσκόπηση ο γάλλος πρόεδρος προηγείται με 26,5%, έναντι 24% της ακροδεξιάς αντιπάλου του. Ακολουθούν ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν με 17,5%, η Βαλερί Πεκρές με 9%, ο Ερίκ Ζεμούρ με 8,5% . Σε ό,τι αφορά στον δεύτερο γύρο, η δημοσκόπηση δίνει μπροστά τον Μακρόν με 52%, ενάντι 48% για τη Λεπέν. 

Με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο πολιτικός αναλυτής, Ρεμί Λεφέμπρ, εκτίμησε πως «η Μαρίν Λε Πεν μπορεί να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές».

Ads

«Η εν λόγω εκτίμηση δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά στην αλήθεια. Οι δημοσκοπήσεις τη δείχνουν πολύ ψηλά. Το βράδυ του δεύτερου γύρου των εκλογών, είναι πιθανόν να έλθουμε αντιμέτωποι με μιαν ”άβυσσο”. Ο Μακρόν θα έχει ελάχιστα αποθέματα στον δεύτερο γύρο. Η Αριστερά θα απόσχει μαζικά», σημείωσε ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και πρόσθεσε: 

«Η δεξιά ατζέντα του Μακρόν αφήνει εκτός κάδρου το ενδεχόμενο στήριξής του από τ’ αριστερά. Ελλείψει πραγματικής εκστρατείας και όντας σίγουρος για τη νίκη, δεν αφουγκράστηκε τον λαϊκό παλμό. Η ασφαλιστική μεταρρύθμισή του ήταν καταστροφική. Βαλλόμενα λαϊκά στόματα είναι πιθανόν να τον ”μαυρίσουν” στις εκλογές».

Διαβάστε επίσης: Πώς η Μαρίν Λεπέν έκλεισε τη διαφορά από τον Εμανουέλ Μακρόν