Μια «ναυμαχία» μεταξύ των υποστηρικτών του Brexit και του Bremain εξελίχθηκε σήμερα στον Τάμεση, τον ποταμό που διασχίζει το Λονδίνο. 

Ads

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, αρχηγός του ξενοφοβικού και αντι-ευρωπαϊκού κόμματος UKIP και εκ των μεγαλύτερων υποστηρικτών του Brexit βρέθηκε αντιμέτωπος με τον ροκ σταρ Σερ Μπομπ Γκέντολφ που είναι υποστηρικτής της καμπάνιας υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. 

Ο Νάιτζελ Φάρατζ είχε προγραμματίσει «διαδηλώση» εν πλω με 30 σκάφη στον Τάμεση για να διαμαρτυρηθεί για τον αντίκτυπο που έχουν οι ευρωπαϊκές πολιτικές στους Βρετανούς αλιείς. Στο ένα από τα σκάφη επέβαινε και ο ίδιος. 

image

Ads

Από την απέναντι πλευρά όμως ερχόταν σκάφος με επιβαίνοντα τον Σερ Μπομπ Γκέντολφ, από το οποίο ακούγονταν τραγούδια όπως το «If You Leave Me Now». 

image

Όταν τα σκάφη με τους δυο «ναυάρχους» ήρθαν αντιμέτωπα, ο Φάρατζ επιτέθηκε ρίχνοντας νερό στο σκάφος του Γκέντολφ, με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν. 

Ο ροκ σταρ απάντησε χαρακτηρίζοντας «κάλπικο» τον Φάρατζ και συνέχισε με επιχειρήματα: 

«Να σου πω μερικά στοιχεία για το ψάρεμα. Πρώτον, η Βρετανία βγάζει περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη από το ψάρεμα. Δεύτερον, η Βρετανία έχει τις δεύτερες μεγαλύτερες ποσοστώσεις στην Ευρώπη για το ψάρεμα μετά τη Δανία. Τρίτον, η Βρετανία είναι τρίτη σε μέγεθος εκφορτώσεων. Τέταρτον, δεν είσαι φίλος του ψαρά. Ήσουν μέλος της Επιτροπής Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συμμετείχες σε μία από τις 43 συνεδριάσεις» φώναξε στον αρχηγό του UKIP, ο Σερ Μπομπ Γκέντολφ. 

«Η διαμαρτυρία σου είναι αηδιαστική, ντροπιαστική!» απάντησε ο Φάρατζ. Υποστήριξε ότι οι Βρετανοί αλιείς έχουν καταστραφεί και είναι «προκλητικό» να βλέπουν «πολυεκατομμυριούχους να τους κοροϊδεύουν».

Αυτό ήταν… η φωτιά άναψε και στη συνέχεια ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ των δυο αρμάδων! Επενέβησαν μάλιστα οι αρχές για να τους κρατήσουν σε απόσταση. 

image

image

image

image

image

image