Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, βρέθηκε στον Ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη όπου και βάφτισε τα παιδιά του ζευγαριού Ευάγγελου Μπούση και Πίτερ Ντούντα.

Ads

Οι γνωστοί σχεδιαστές μόδας βάφτισαν τα παιδιά τους στην Αθήνα με κουμπάρες το μοντέλο Μπιάνκα Μπραντολινί και την Ευγενία Νιάρχου. Στην τελετή παρευρέθηκαν πολλοί διάσημοι.

Η βάφτιση αυτή των παιδιών του ομόφυλου ζευγαριού προκάλεσε αντιδράσεις σε συντηρητικούς και ακροδεξιούς κύκλους οι οποίοι ζητούν την καθαίρεση του Ελπιδοφόρου, ενώ προβαίνουν και σε απαράδεκτους ρατσιστικούς σχολιασμούς.

Μέσα σε αυτούς τους κύκλους περιλαμβάνονται και άτομα της εκκλησίας με τον μητροπολίτη Γλυφάδας – Ελληνικού – Βούλας – Βουλιαγμένης και Βάρης, Αντώνιο, που έδωσε και την άδεια για την τελετή να τονίζει πως δεν γνώριζε ότι οι γονείς ήταν ομόφυλο ζευγάρι.

Ads

Συγκεκριμένα ανέφερε στην Espresso πως «Ο Αρχιεπίσκοπος μου έστειλε έγγραφο, με το οποίο μου ζητούσε την άδεια για να τελέσει τη βάπτιση των δύο τέκνων της ορμωμένης εκ Σικάγου ομογενειακής οικογενείας Μπούση. Στην επιστολή αυτή δεν μου έδινε καμία άλλη πληροφορία, επομένως θεώρησα ότι πρόκειται για μία βάφτιση όπως όλες οι άλλες, και έτσι του έδωσα, ως όφειλα, την άδεια» και συμπλήρωσε: «Εγώ πληροφορήθηκα τα υπόλοιπα από τους ιερείς του ναού αργά το απόγευμα του Σαββάτου, αφότου είχε γίνει το μυστήριο. Ο Ελπιδοφόρος δεν επικοινώνησε μαζί μου ποτέ ξανά».