Η αποτροπή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας μιας πολύτεκνης οικογένειας στη Ζάκυνθο, αλλά και η ρύθμιση της οφειλής από μηδενική βάση ήταν το αποτέλεσμα της κινητοποίησης, την Τρίτη, έξω από την Εθνική Τράπεζα του νησιού, που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, με τη συμμετοχή και άλλων φορέων και σωματείων.

Ads

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τη διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας Ζακύνθου, η οποία με τη σειρά της επικοινώνησε με την κεντρική διεύθυνση της τράπεζας, προκειμένου να ανασταλεί ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας και να συμφωνηθούν πιο ευνοϊκοί, για την οικογένεια, όροι αποπληρωμής του δανείου, όπως και έγινε.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου αναφέρεται: «Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους συλλόγους που παρευρέθηκαν στην κινητοποίηση δηλώνοντας με την παρουσία τους ότι η υπεράσπιση της περιουσίας των εργαζομένων είναι δική μας υπόθεση. Ο αγώνας συνεχίζεται. Θα είμαστε στο πλευρό των οικογενειών που κινδυνεύουν με πλειστηριασμό, στο πλευρό όλου του λαού για την υπεράσπιση της κατοικίας μας, του εισοδήματός μας, της ζωής μας».

https://youtu.be/pj5ZJrfPX54?si=JOAYVTxh8HgFx7HF

Ο πρόεδρος του ΕΚΖ, Γιώργος Κωνσταντίνου, δήλωσε: «Είναι πραγματικά μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές που είχαμε στη Ζάκυνθο. Η αλληλεγγύη αυτό το κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε από τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της Ζακύνθου ανάγκασε την Εθνική Τράπεζα να αναστείλει τον πλειστηριασμό και να πάει σε μηδενική ρύθμιση, από την αρχή. Μια τετραμελής οικογένεια παραμένει στο σπίτι της. Είναι πολύ συγκινητικό αυτό που συμβαίνει».

Ads

«Τελικά έγινε αναστολή του πλειστηριασμού και ρύθμιση από μηδενική βάση, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της οικογένειας. Αυτό ήταν το αίτημα μας και νιώθουμε μεγάλη χαρά που τα καταφέραμε. Η πίεση αυτής της κινητοποίησης έφερε αποτελέσματα», κατέληξε.