Παραδόθηκαν σήμερα στην ανακρίτρια οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, για την υπόθεση του βιασμού της στην Θεσσαλονίκη, καθώς το πρωί το εργαστήριο του ΑΠΘ είχε λάβει το email με τα αποτελέσματα από την Ελβετία. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του κατηγορούμενου, τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι αρνητικά.

Ads

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης δεν έχει ανιχνευθεί ούτε κάποια ναρκωτική ουσία αλλά ούτε και φαρμακευτική, ενώ έχει φανεί αλκοόλ, αλλά όχι σε πολύ μεγάλη ποσότητα.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Γεωργίας Μπίκα: Τι απαντούν Αστυνομία και Ιατροδικαστική Υπηρεσία για τις τοξικολογικές

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της 24χρονης αναμένει την επίσημη μετάφραση των εξετάσεων. Επίσης, η πλευρά της καταγγέλουσας δηλώνει πως «άργησε να ληφθεί το δείγμα». «Αν σταματήσει η ουσία να βρίσκεται στα ούρα, κανένα μηχάνημα δεν μπορεί να το αποδείξει», υποστήριξε ο τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας Μπίκα.

Ads

Ειδικός σύμβουλος της 24χρονης: Θα ζητήσουμε επανέλεγχο

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Γαλεντέρης, γιατρός, ειδικός ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά της 24χρονης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων και τρίχες για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα.

«Θεωρώ μη ενδεδειγμένο το γεγονός ότι εστάλησαν τα δείγματα στην Ελβετία ενώ υπάρχουν εργαστήρια στην Ελλάδα. Ας έστελνε δείγμα επαλήθευσης σε ένα εργαστήριο στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να τα στείλουν στην Ελβετία. Θα ζητήσουμε αντιδείγμα και τρίχες, δεν τελειώνει η έρευνα. Αυτοί νομίζουν με μισή ώρα εξετάσεων ότι τελείωσαν», δήλωσε στο ThessToday.gr ο ίδιος.

Μάλιστα μεταφέροντας λόγια της 24χρονης ο ίδιος ανέφερε ότι «αφού κατανάλωσε ποσότητα αλκοόλ άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και όταν ξύπνησε είχε πλήρη αμνησία. Αυτά όλα δεν δικαιολογούνται από μια απλή κατανάλωση αλκοόλης».

Ο ίδιος δήλωσε επίσης πως «τα ούρα δεν μπορούν να μας δείξουν την ποσότητα αλκοόλ. Μόνο οι εξετάσεις αίματος μπορούν να μας δείξουν την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώθηκε. Επίσης, ακόμη και αυτά επάρθησαν 18 ώρες μετά. Μετά από τόσες ώρες ούτε το λεγόμενο χάπι του βιασμού ανιχνεύεται».


 

Ιατροδικαστής: Καθοριστικός ο χρόνος λήψης του δείγματος

«Να δούμε πότε εστάλησαν τα δείγματα και σε τι χρόνους, δηλαδή αν υπήρξαν καθυστερήσεις από τους Ελβετούς», είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επισημαίνοντας ότι όλες οι ουσίες έχουν συγκεκριμένο χρόνο ανίχνευσης.

Όπως εξήγησε ο ιατροδικαστής ο χρόνος της ανίχνευσης πρέπει να συνάδει με τον χρόνο της καταγγελίας. «Πρώτα βλέπουμε αν υπάρχει ναρκωτική ουσία στον οργανισμό και μετά τη συγκέντρωση της, όπως ισχύει και για το αλκοόλ».

«Αν βρούμε ουσία που εξαφανίζεται από τον οργανισμό πολύ πιο γρήγορα από ένα 24ωρο, ενδέχεται αυτή να έχει ληφθεί και μετά το περιστατικό για άλλους λόγους, από το θύμα, ενδεχομένως θεραπευτικούς», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη είναι παράλληλη έρευνα για τα αδικήματα της μαστροπείας και της διακίνησης ναρκωτικών που διατάχθηκε -μετά την καταγγελία βιασμού- από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης: Τεχνικός σύμβουλος Γεωργίας Μπίκα: «Το εργαστήριο του ΑΠΘ βρήκε κάτι σημαντικό για να το στείλει στην Ελβετία»