Εξελίξεις αναμένονται σήμερα με τις τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας Μπίκα, που έχει καταγγείλει το βιασμό της σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Οι εξετάσεις, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, παραδόθηκαν στην ανακρίτρια, που έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση, ενώ το πρωί της Τρίτης το εργαστήριο του ΑΠΘ είχε λάβει το email με τα αποτελέσματα από την Ελβετία.

Ads

Το πόρισμα παρέδωσε καθηγητής Τοξικολογίας του ΑΠΘ που ορίστηκε από τις διωκτικές αρχές ως πραγματογνώμονας για την υπόθεση και θα ενημερώσει την ανακρίτρια για το περιεχόμενό του.

Τι λέει ο τεχνικός σύμβουλος της καταγγέλουσας

Ο τεχνικός σύμβουλος της καταγγέλλουσας, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε τη δική του εκτίμηση για τις τοξικολογικές εξετάσεις. Ο Δημήτρης Γαλεντέρης για τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τόνισε ότι «σήμερα αναμένεται να έχουμε νέα από το εργαστήριο», ενώ πρόσθεσε ότι «το συμβάν έγινε την 1η Ιανουαρίου» και «δεν θα έπρεπε να περιμένουμε τόσο καιρό για τα αποτελέσματα».

Ads

Τέλος,όταν ρωτήθηκε για το πώς κρίνει αυτή την αργοπορία στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο κ. Γαλεντέρης δήλωσε πώς το πιθανότερο είναι ότι ο υπεύθυνος τους εργαστηρίου στο ΑΠΘ βρήκε κάτι  ήθελε να το επαληθεύσει, στέλνοντας τα δείγματα σε πιο εξειδικευμένο εργαστήριο, όπως είναι αυτό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης.

Υπενθυμίζεται πως αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως οι τοξικολογικές εξετάσεις επιβεβαίωναν τους ισχυρισμούς της 24χρονης, ωστόσο στη συνέχεια ανακοινώθηκε πως τελικά το ΑΠΘ δεν έχει βγάλει αποτέλεσμα και πως το δείγμα θα σταλεί σε εργαστήριο στην Ελβετία.