Ίχνη DNA του Ζακ Κωστόπουλου στο μαχαίρι που βρέθηκε έξω από το κοσμηματοπωλείο, στο οποίο έχασε τη ζωή του, φέρεται να ανακάλυψε η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται το πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων. Σημειώνεται ότι στο μαχαίρι δεν έχουν βρεθεί αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου, ενώ ερωτήματα σχετικά με τη διαρροή της ΕΛΑΣ για το DNA θέτει η δικηγόρος της οικογένειας.

Ads

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποσαφηνιστεί πως εντοπίστηκε το δείγμα από το DNA του στο επίμαχο μαχαίρι, καθώς λόγω έλλειψης αποτυπωμάτων δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι το κρατούσε. Μία εξήγηση όμως θα μπορούσε να είναι το γεγονός ότι ο Ζακ αιμορραγούσε και θεωρητικά θα μπορούσε να υπάρχει παντού, όπου έπεσε αίμα του, γενετικό υλικό του.

Υπενθυμίζεται ότι στο video – ντοκουμέντο που είχε παρουσιάσει η Εφημερίδα των Συντακτών, από τη στιγμή που ο  Κωστόπουλος δέχεται τα χτυπήματα αστυνομικών ενώ είναι πεσμένος στο έδαφος και σοβαρά τραυματισμένος, το μαχαίρι φαίνεται να κρατά αστυνομικός και μάλιστα με «γυμνά» χέρια. Στο μεταξύ η ΕΛ.ΑΣ. ολοκληρώνει την έρευνά της τόσο σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του 32χρονου,  όσο και τις κινήσεις που είχαν προηγηθεί από το δραματικό συμβάν, ενώ εξετάζεται και η χρήση ουσιών που είχε κάνει. 

Η δικηγόρος της οικογένειας, σχολιάζοντας τη διαρροή της ΕΛΑΣ για το ίχνος DNA του Ζακ Κωστόπουλου στο μαχαίρι, διερωτήθηκε αν πήραν DNA και από τους υπόλοιπους – πολλούς – εμπλεκόμενους στον άγριο ξυλοδαρμό του και συγκεκριμένα από τους δύο κατηγορουμενους. Όπως ανέφερε η διαρροή της πληροφορίας για εντοπισμό DNA έγινε σκόπιμα από την ΕΛ.ΑΣ., η οποία τη συνόδευσε με τη δική της ερμηνεία για το περιστατικό. «Πρόκειται για μονομερής ενέργεια», είπε χαρακτηριστικά. Μιλώντας στο News247, η Άννυ Παπαρούσσου υπογράμμισε πως «ένα από τα χαρακτηριστικά των παραλείψεων που έχουν καταγραφεί στην διερεύνηση του περιστατικού είναι και το γεγονός ότι η εύρεση του περιβόητου μαχαιριού καθυστέρησε χαρακτηριστικά».

Ads

Η Άννυ Παπαρούσσου δήλωσε επίσης πως στο μαχαίρι εντοπίστηκε ίχνος αίματος που ταυτοποιήθηκε με εκείνο του Ζακ Κωστόπουλου, κάτι που όμως δεν θα έπρεπε να προκαλεί εντύπωση, μιας και ο 33χρονος είχε τραυματιστεί και αίμα του υπήρχε τόσο μέσα στο κοσμηματοπωλείο, όσο και έξω από αυτό. Διευκρίνισε ακόμη πως το ίχνος που εντοπίστηκε είναι «μια σταγόνα αίμα και όχι ιδρώτας» όπως αρχικά φέρεται να διέρρεε η ΕΛΑΣ.

Διαβάστε επίσης: Αστυνομικός στο Tvxs.gr: Σοβαρά κενά στην έρευνα για τον θάνατο του Ζακ

Νέα μαρτυρία: «Ήθελαν να τον τιμωρήσουν»

Την ίδια στιγμή, η ιστοσελίδα popaganda.gr παρουσιάζει μια νέα κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, η οποία δίνει μια διαφορετική εικόνα για το περιστατικό σε σχέση με τα όσα έχουν υποστηρίξει μέχρι στιγμής ο 73χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και ο 55χρονος μεσίτης που κατηγορούνται για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα, η μάρτυρας δηλώνει ότι όταν άκουσε φωνές, κατευθύνθηκε προς την Γλάδστωνος και είδε ότι είχε συγκεντρωθεί κόσμος. 

«Ρώτησα τι συνέβη και μου είπαν ότι κάποιος μπήκε στο κατάστημα να ληστέψει, τους είπα να καλέσουμε την Αστυνομία και μου είπαν ότι είχε ήδη ειδοποιηθεί. Πλησίασα αφού διαπίστωσα ότι δεν κινδυνεύω και είδα έναν κύριο να ρίχνει αντικείμενο μες στο κατάστημα. Από την τηλεόραση κατάλαβα ότι ήταν ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού. Πέταγε πέτρες, δυο τρεις φορές έριξε, πήγαινε πίσω, έπαιρνε κάτι και έριχνε. Δεν ξέρω αν ήταν πέτρες. Εγώ δεν είχα οπτική επαφή με τη βιτρίνα. Εκείνος την έσπαγε, αυτή την αίσθηση είχα» αναφέρει η μάρτυρας. 

«Ήρθε κι ένας άλλος κύριος μετά και με κλωτσιές σπάγανε την κάτω βιτρίνα. Πλησίασα αρκετά και διαπίστωσα ότι στην κάτω βιτρίνα βρισκόταν ένας νεαρός που προσπαθούσε να βγει έξω. Πάνω σε τζάμια ήταν τα χέρια του, ματωμένα και οι δύο αυτοί κύριοι παίρνανε πάρα πολύ φόρα και χτυπούσαν το κεφάλι του. Ήταν πάρα πολύ δυνατές οι κλωτσιές, τραντάζονταν το κεφάλι του πίσω. Ήταν μέσα στα αίματα, στα χέρια του, στο πρόσωπο του, πιστεύω από τις κλωτσιές και τα γυαλιά. Εκείνη την ώρα φώναξα δυνατά “σταματήστε, θα τον σκοτώσετε”», λέει. 

Παράλληλα, η μάρτυρας, σύμφωνα με την κατάθεση που παρουσιάζει η popaganda, αναφέρει ότι ο Ζακ δεν κρατούσε μαχαίρι. «Το παιδί δεν ήξερε τι να κάνει, ήταν χαμένος, φοβισμένος, πανικοβλημένος, έτσι το αισθάνθηκα. Δεν είδα να κρατάει μαχαίρι» λέει και συνεχίζει περιγράφοντας τι συνέβη αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό του.

«Το παιδί ήταν πεσμένο κάτω στο πλευρό με το πρόσωπο του προς εμάς. Κρατούσε με το χέρι του το λαιμό του αλλά δεν έφευγαν αίματα από το λαιμό. Είχε πληγές παντού. Τα μάτια του τα είχε ορθάνοιχτα και με κοίταζε, τα χείλη του τρεμοπαίζανε, ήμουν ούτε στα δύο μέτρα. Είχα την αίσθηση ότι κάτι ήθελε να πει. Ήταν κι ένας κύριος ακόμα που προσπαθούσε να τους αποτρέψει γιατί συνέχισαν να τον χτυπούν», αναφέρει η μάρτυρας.

Τέλος η μάρτυρας καταθέτει την προσωπική της άποψη για το περιστατικό τονίζοντας «Εγώ κατάλαβα ότι ήταν δύο άνθρωποι που θέλανε να τον τιμωρήσουν. Όταν ήρθε ο διασώστης εγώ ήμουν σε σύγχυση και όταν ήρθαν οι δικυκλιστές έφυγα. Δε μπορούσα να συνέλθω. Ταράχτηκα παρά πολύ. Ένας κύριος δίπλα μου έβγαζε βίντεο, μάλιστα σκέφτηκα πως έχει το κουράγιο να το κάνει αυτό».