Ελεύθερος με την επιβολή εγγύησης και περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, ο 82χρονος νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας ΕLFE, Γιώργος Γεωργάρας, o οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη (Proton Bank).

Ads

Ο κατηγορούμενος, που συνελήφθη με ένταλμα της ανακρίτριας -μαζί με άλλα τέσσερα άτομα- φέρεται να έλαβε 19 εκατομμύρια ως δάνειο για κεφάλαιο κίνησης της εταιρείας, τα οποία, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται ακολούθως να τοποθέτησε μαζί με άλλα 54 εκατομμύρια -που είχε πάρει επίσης ως δάνειο άλλος κατηγορούμενος για υποτιθέμενη εξαγορά της ELFE- σε λογαριασμό του προσωρινά κρατούμενου επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη.
 
Aπολογούμενος ο 82χρονος κατηγορούμενος φέρεται να είπε ότι το 2010 επέστρεψε 70 εκατομμύρια σε προσωπικό λογαριασμό του κ. Λαυρεντιάδη στην Proton, βάσει ειδικού πληρεξούσιου, χωρίς ημερομηνία, που συντάχθηκε από βρετανική δικηγορική εταιρεία. Το ποσό αυτό φέρεται αμέσως μετά να «ταξίδεψε» σε λογαριασμό του επιχειρηματία σε ελβετική τράπεζα.
 
Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.