Απάντηση στις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. και της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης μετά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έδωσε η 24χρονη Γεωργία Μπίκα.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις ήταν αρνητικές, καθώς δεν ανιχνεύθηκε κάποια ουσία ούτε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στην 24χρονη, με την πλευρά της να υποστηρίζει ότι «άργησε να ληφθεί το δείγμα» και ότι θα ζητήσει επανέλεγχο. Σημειώνεται πως και κάποιοι από τους εμπλεκόμενους στις καταθέσεις τους στις αρχές ανέφεραν πως «φαινόταν εμφανώς πως η κοπέλα είχε καταναλώσει αλκοόλ».

Σημειώνεται επίσης πως το ζήτημα του χρόνου λήψης του δείγματος, η απόφαση του εργαστηρίου του ΑΠΘ να στείλει το δείγμα σε εργαστήριο της Ελβετίας, αλλά και η μεγάλη καθυστέρηση στην ανακοίνωση του αποτελέσματος, είχαν προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό και αντιδράσεις από ειδικούς και την κοινή γνώμη. Η αστυνομία από την πλευρά της απορρίπτει τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως όλα έγιναν βάσει των κανονισμών της ιατροδικαστικής υπηρεσίας και ότι το δείγμα ελήφθη έγκαιρα. 

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση της Γεωργίας

Ads

H Γεωργία Μπίκα έδωσε τη δική της απάντηση για τους χειρισμούς της Ελληνικής Αστυνομιας και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας μετά τον καταγγελλόμενο βιασμό της το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, μέσω συνομιλίας με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. 

Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για ολιγωρία των υπηρεσιών και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εκείνη την ημέρα πήγα από την πρώτη στιγμή στην αστυνομία, μου πήρε κατάθεση ένας αστυνόμος, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης και ενώ είχα πει ότι ήμουν σε αυτό το νοσοκομείο δεν είχαν δώσει εντολή για να μην καθαριστεί το συγκεκριμένο δωμάτιο, άλλαξαν βάρδια οπότε ο αστυνομικός που ήρθε είπε ότι “κακώς παίρνετε κατάθεση από την κοπέλα και δεν έχετε διατάξει να μην καθαριστεί το δωμάτιο” και έπειτα έδωσε την εντολή».

Σε άλλο σημείο αναφορικά ενδεικτικά για τη στάση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας αναφέρει: «Δεν μου έδωσαν ουροσυλλέκτες, μου είπαν ότι θα πρέπει να πάω εγώ να τους πάρω. Εψαχνα για περίπου 40 λεπτά, δεν μπορούσα να βρω γιατί έβλεπα θολά. Εβαλα GPS και με πολύ μεγάλη δυσκολία κατάφερα να βρω φαρμακείο και γύρισα. Αλλά δεν μου είπαν εκείνη τη στιγμή “δώσε τα ούρα”».

Τελικά, όπως αναφέρει, ενώ είχε πάει στις αρχές από τις 12:00 το μεσημέρι έδωσε δείγμα ούρων στις 22:00. Σημειώνει δε πως στο διάστημα αυτών των δέκα ωρών που περίμενε «είχε πάει στην τουαλέτα τέσσερις με πέντε φορές και είχε αποβάλλει πολλά υγρά. Είχα και τις αναγούλες… Είχα πρόβλημα και με αυτό. Ρώτησα και μου είπαν ότι δεν παίζει ρόλο (σημ: ο χρόνος λήψης, η αποβολή υγρών κλπ) οπότε δεν το κάναμε άμεσα». 

«Από 8 έως 12 ώρες λέει η διεθνής βιβλιογραφία ότι πρέπει να γίνει η λήψη ούρων για να ανιχνευθεί το χάπι του βιασμού και εκείνοι την έκαναν το βράδυ μετά από 18 ώρες κι αφού είχε ουρήσει επανειλημμένα!», σημειώνει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στην ανάρτησή του. 


 

image
image 

«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία…»

Ανακοίνωση για τα αρνητικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Γεωργίας Μπίκα έδωσε και ο δικηγόρος της Θανάσης Ζιώγας.

Αναφορικά με το αλκοόλ επισημαίνει πως «δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολίτες αιθανόλης που ανιχνεύονται στα ούρα στο μέγεθος και στη βαρύτητα μέθης».

Όσον αφορά δε, τις ναρκωτικές ουσίες και ειδικότερα το λεγόμενο χάπι βιασμού, η ανεύρεσή του, όπως τονίζει, «ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη», διότι το δείγμα ούρων που εξετάστηκε λήφθηκε τουλάχιστον 18 ώρες μετά την καταγγελία, ενώ ανιχνεύεται, κατά τον ίδιο, μέχρι τις 12 ώρες.

Ο κ. Ζιώγας σημειώνει, επιπλέον, ότι θα ακολουθήσουν και νέες εξετάσεις στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ, αλλά και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις σε άλλα στοιχεία του οργανισμού της 24χρονης, όπως στο τριχωτό της κεφαλής και στα δείγματα dna που ήδη ανιχνεύτηκαν.

«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία…» καταλήγει, μεταξύ άλλων, η δήλωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι και η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ της Τρίτης όπου αναφέρει ότι έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες χωρίς καθυστέρηση.