Γνωστοί επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, μεταξύ αυτών και γόνοι μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας, καταγγέλλονται ως εμπλεκόμενοι και δράστες στην υπόθεση ομαδικού βιασμού 24χρονης, σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τις καταγγελίες.

Ads

Το θύμα είχε καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία από την πρώτη στιγμή, με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης να ανακοινώνει στις 2 Ιανουαρίου ότι συνέλαβε 27χρονο εμπλεκόμενο στην υπόθεση, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Να σημειωθεί πως η αστυνομία συνέλαβε κι έναν ακόμη άτομο, ως διοργανωτή του πάρτι.

Η κοπέλα καταγγέλλει ότι της έριξαν ηρεμιστικά χάπια στο ποτό που έπινε, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της και να βιαστεί. Ειδικότερα, σύμφωνα με το voria.gr, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς διοργανώθηκε ένα πάρτι σε σουίτα του γνωστού ξενοδοχείου, στο οποίο συμμετείχαν νεαροί, άντρες και γυναίκες. Η 24χρονη, που είχε πάει στο πάρτι μετά από πρόσκληση φίλου της, ξύπνησε το επόμενο πρωί σε άλλο δωμάτιο από αυτό που είχε βρεθεί αρχικά, έχοντας προηγουμένως, όπως λέει η ίδια, χάσει τις αισθήσεις της. Στη συνέχεια επικοινώνησε με φίλο της, στον οποίο ανέφερε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού και ακολούθως πήγε στην αστυνομία και προχώρησε σε καταγγελία.

Η 24χρονη κλήθηκε χθες από την πέμπτη τακτική ανακρίτρια προκειμένου να καταθέσει για το περιστατικό που φέρεται να έγινε σε βάρος της. Εκεί ανέφερε πως τρία άτομα την άρπαξαν από το ασανσέρ του ξενοδοχείου και την έβαλαν στο δωμάτιο. Η ανακρίτρια καλείται να αποφασίσει αν θα κληθούν για κατάθεση και τα υπόλοιπα άτομα που ανέφερε η 24χρονη.

Ads

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας εκ των εμπλεκομένων, φέρεται να είναι συνιδιοκτήτης γνωστού καφέ-μπαρ στην Λεωφόρο Νίκης. Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπήρχε παραδοχή της εμπλοκής του στην υπόθεση, ως το πρόσωπο που διοργάνωσε το πάρτι και κάλεσε την κοπέλα σε αυτό, σε μια προσπάθεια να απολογηθεί. Μετά τις πρώτες έντονες αντιδράσεις η ανάρτηση κατέβηκε όπως και ο λογαριασμός στο instagram.

Η ανάρτηση έγραφε: «Την παραμονή της πρωτοχρονιάς διοργανώσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου ένα πάρτι σε σουίτα γνωστού πεντάστερου ξενοδοχείου της πόλης μας. Στην προσπάθεια να γίνει μια όμορφη βραδιά, πίεσα βλακωδώς νεαρές κοπέλες να παραστούν ώστε να ομορφύνει η βραδιά για τους φίλους και πελάτες μας, που ήρθαν από την Αθήνα για το τριήμερο. Η κατάσταση παρεκτράπηκε κατά τη διάρκειά της νύχτας με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ψυχικά και σωματικά μια κοπέλα που γνωρίζω και ήμουν σαφώς η πιεστική αιτία για να παραστεί στο πάρτι. Το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι οφείλω ένα τεράστιο συγγνώμη».

Τα ξημερώματα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου στο εν λόγω κατάστημα εστίασης, ενώ γράφτηκαν και συνθήματα στην τζαμαρία που ανέφεραν: «Ο ιδιοκτήτης είναι βιαστής» και «Κράτος, ΜΜΕ, Δικαστικοί, όλοι ξεπλένουν τον κάθε βιαστή». «Τα ξημερώματα του Σαββάτου 15/1 γράψαμε συνθήματα έξω από το Αχίλλειον στη Θεσσαλονίκη που είναι το μαγαζί ενός από τους βιαστές της κοπέλας για να υπενθυμίσουμε σε αυτόν αλλά και σε κάθε βιαστή ότι είμαστε εδώ, είμαστε πολλές και θα μας βρίσκουν απέναντί τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Μετά το σάλο, η επιχείρηση «Αχίλλειον» εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι το άτομο που κατηγορείται δεν είναι ιδιοκτήτης αλλά εργαζόμενος και η ίδια δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό. «Η επιχείρηση δεν έχει ουδεμία σχέση με το αναφερόμενο περιστατικό και με τον εργαζόμενο, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο συγκεκριμένο περιστατικό έχει διακοπή η συνεργασία μας», αναφέρει χαρακτηριστικά και εκφράζει «τον αποτροπιασμό και τη θλίψη για τέτοιου είδους περιστατικά και για τα οποία θα αποφανθεί η δικαιοσύνη».

Το βράδυ του Σαββάτου, στο λογαριασμό instagram του εμπλεκόμενου αναρτήθηκε ένα ακόμη κείμενο μέσω του οποίου ισχυρίζεται πως η αρχική ανάρτηση δεν έγινε από τον ίδιο αλλά από άλλο άτομο, το οποίο είχε αποσπάσει με τη βία το κινητό του, και διαψεύδει το περιεχόμενό της. «Το πρόσωπο αυτό, το οποίο έχω ήδη μηνύσει για αρπαγή, απειλή, παράνομη βία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση, μαζί με τους “συνοδοούς” του την 1/1/2022 με χτύπησαν αλύπητα και στη συνέχεια στις 13/1/2022 μου απέσπασαν με τη βία το κινητό μου τηλέφωνο και ανέβασαν στο προφίλ μου στο instagram το ψευδές κείμενο που αφορά σε συμβάν που δεν ήμουν παρών», γράφει συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία που εμφανίζεται χτυπημένος. 

image

image

image

Διαβάστε επίσης: Ομαδικός βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Κύμα συμπαράστασης στην 24χρονη στο twitter

Τι λέει η ίδια μέσω του δικηγόρου της

Η 24χρονη φαίνεται να είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο δικηγόρος της, Αθανάσιος Ζιώγας, μετέφερε τα εξής για λογαριασμό της: «Είμαι ακόμα σοκαρισμένη από αυτό που έγινε. Δε θέλω να συμβεί κάτι τέτοιο σε καμιά άλλη γυναίκα σε όλο τον κόσμο. Με όλες τις δυνάμεις που έχω θα το πολεμήσω και δεν θα το εγκαταλείψω μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Επιπλέον, ο δικηγόρος της δήλωσε πως «στο ποτό υπήρχε υπνωτικό χάπι, ήπιε μεγάλη δόση και η πράξη έγινε χωρίς τη θέλησή της», ενώ τόνισε πως ο καταγγελόμενος ως δράστης του βιασμού ομολόγησε ότι είναι αυτός που βρέθηκε εκείνο το βράδυ με την 24χρονη, ισχυριζόμενος ότι υπήρξε συναίνεση της κοπέλας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος του θύματος περιέγραψε με λεπτομέρειες όσα έζησε η 24χρονη: «Στη συγκεκριμένη καταγγελία αναφέρεται βιασμός από τρία άτομα κατοίκους Αθηνών που έμεναν σε εκείνο το ξενοδοχείο. Η κοπέλα βρέθηκε εκεί κατόπιν προτάσεως γνωστών της από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Της προτάθηκε να πάει σε ένα πάρτι όπως και σε άλλες κοπέλες που ήταν εκεί. Ισχυρίζεται ότι στο ποτό της υπήρχε κάποιο υπνωτικό χάπι, ήπιε μεγάλη δόση ποτού και η πράξη αυτή έγινε χωρίς τη θέλησή της».

Δημήτρης Φιντιρίκος: Δεν έχω καμία ανάμειξη στην υπόθεση

Μέσω δημοσίευσής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Φιντιρίκος, ο οποίος σύμφωνα με τις καταγγελίες εμπλέκεται στην υπόθεση, ισχυρίζεται ότι δεν ενεπλάκη στη νάρκωση και τον βιασμό της 24χρονης και παράλληλα πληροφορεί την κοινή γνώμη πως έχει καταθέσει μήνυση εις βάρος συγκεκριμένου προσώπου που τον κατηγορεί για το αντίθετο.