Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών για την ενοχή του 55χρονου Ηλία Μίχου για βιασμό και μαστροπεία στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

Ads

Υπενθυμίζεται οτι η εισαγγελέας της έδρας που αγορεύει στη δίκη, που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, είχε προτείνει την απαλλαγή του στις 13 Μαρτίου, μία πρόταση που έχει συνταράξει την κοινή γνώμη.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει να απαλλαγεί ο βασικός κατηγορούμενος από τις κατηγορίες για βιασμό, μαστροπεία σε οίκους ανοχής και μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός είχε προτείνει να κηρυχθεί ένοχος ο Ηλίας Μίχος για σειρά άλλων αδικημάτων που σχετίζονται με τη σεξουαλική κακοποίηση και σεξουαλική έκδοση της ανήλικης.

Ads

Εντωμεταξύ, συγκλόνισε η επιστολή του κοριτσιού που διάβασε η αδερφή της σε εκδήλωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη 12χρονη στη Νομική Σχολή, την Τρίτη, 26 Μαρτίου. Μεταξύ άλλων, το κορίτσι ανέφερε ότι μακάρι να μην είχε εμφανιστεί πότε «αυτό το τέρας» μπροστά της ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει «σας ζητώ συγγνώμη που δεν μίλησα από την αρχή… φοβόμουν πολύ.»