Η σπαρακτική επιστολή της 12χρονης από τον Κολωνό, δείχνει όχι μόνο την ένταση του επανατραυματισμού της αλλά και το μέγεθος του εγκλήματος που συντελούν οι θεσμοί ενάντια στην ίδια και την οικογένειά της. Η επιστολή που διάβασε η 20χρονη αδερφή της στη μαζική εκδήλωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη 12χρονη που πραγματοποιήθηκε χθες, είναι μια κραυγή ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου που αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή. Μια κραυγή υπέρ της αθωότητας της μητέρας της. Η 12χρονη ενοχοποιείται λέγοντας πως φταίει η ίδια που δεν μίλησε νωρίτερα και αναρωτιέται ξανά και ξανά γιατί δεν τελειώνουν οι εφιάλτες της.

Ads

«Είμαι η … (12χρονη) και θέλω να σας εκφράσω μια τελευταία φορά τα συναισθήματα μου. Ακούστε με σας παρακαλώ, ακούστε με. Εσείς ήσασταν η λύτρωση μου, η βοήθεια που περίμενα τόσο καιρό μέσα στον εφιάλτη που ζούσα. Σας εμπιστεύτηκα, σας μίλησα… περίμενα τη βοήθεια σας για να μην περάσει κανένα άλλο παιδί όσα πέρασα εγώ. Η τιμωρία μου όμως δεν έχει τελειώσει. Οι εφιάλτες μου είναι ακόμα εδώ. Όχι τη μαμά μου. Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε. Σας ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή… φοβόμουν πολύ. Ήρθε η ώρα όμως, ήρθε η λύτρωση μου, ήρθατε εσείς. Πίστεψα ότι τελείωσαν οι εφιάλτες μου και ξαφνικά: Που είναι η μαμά μου; Γιατί τη μαμά μου; Που είναι τα αδέλφια μου; Που είναι η οικογένεια μου; Γιατί με αφήσατε μόνη μου; Εγώ φταίω, εγώ φταίω που δε σας μίλησα νωρίς. Όχι η μαμά μου. Θέλω να σταματήσουν οι εφιάλτες μου εδώ. Τα Χριστούγεννα δεν με άφησαν ούτε τη μαμά μου να δω. Θέλω να σας πω κάτι κυρία εισαγγελέα: όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχετε στα χέρια σας ήταν όλα μια πλάκα; Αυτό θέλετε να μου πείτε μετά από όλα αυτά που πέρασα; Αυτό που ζητάω από το δικαστήριο και από τον κύριο πρόεδρο, τους δικαστές και τους ενόρκους είναι να με πιστέψουν ότι η μητέρα μου δε γνώριζε τίποτα από όλα αυτά που έκανα και όχι ότι στα μισά λέω αλήθεια και στη μαμά μου λέω ψέματα. Η μαμά μου είναι αθώα και θα το λέω συνέχεια μέχρι να το καταλάβουν όλοι» λέει η επιστολή που δημοσιεύεται παρακάτω ολόκληρη.

Μάνα: Αύριο θα βιάζουν τα δικά σας παιδιά

«Είχα σκοπό να μη μιλήσω πριν τελειώσει η δίκη αλλά θα το κάνω για να προστατεύσω το παιδί μου που έχουν πέσει κατηγορούμενοι και δικηγόροι τους σαν λυσσασμένα λιοντάρια να το κατασπαράξουν και αυτό και εμένα. Ακούστηκε μέσα στην αίθουσα από τη φοβερή και τρομερή δικηγόρο κ. Πανταζή η εξής φράση “Η ανήλικη ήταν επαγγελματίας εκδιδόμενη καλύτερη κι από τις πορνοστάρ του Σειρηνάκη και σας ρωτώ όλους σας: πόσο δηλητήριο μπορεί να χύσει από το στόμα της αυτή η μάνα…

Ads

Αυτό το παιδί βιαζόταν, δεν υπάρχει συναίνεση με ένα 11χρονο παιδί κ. Φλωρίδη αλλάξτε αυτόν τον νόμο, θα γεμίσει ο πλανήτης βιαστές θα βιάζουν ανυπεράσπιστα παιδιά. Μετά τον βιασμό του παιδιού μου έπεσε περονόσπορου στον Κολωνό και άλλο κύκλωμα και τρίτο κύκλωμα πριν λίγες μέρες. Ξυπνήστε για κράτος επιτέλους ανοίξτε τα μάτια σας. Αύριο θα βιάζουν τα δικά σας παιδιά, αυτό το κράτος θέλετε για τα παιδιά σας;» γράφει η μάνα στην επιστολή που δημοσιεύεται ολόκληρη παρακάτω.

 

 

Τι έγινε στην εκδήλωση: Συγκάλυψη και συσχετίσεις με την υπόθεση της police greek mafia

Με τη συμμετοχή των μελών της οικογένειας της δωδεκάχρονης, εκατοντάδων αλληλέγγυων πολιτών και εκπροσώπων συλλογικοτήτων, σωματείων και φορέων  πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη 12χρονη από τον Κολωνό, χθες, στη Νομική Σχολή.

Την εκδήλωση άνοιξε η Άννα Μπαρδάνη εκ μέρους της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού-Σεπολίων-Ακαδημίας Πλάτωνα και της Επιτροπής Αλληλεγγύης, παρουσιάζοντας το χρονικό των δράσεων της Επιτροπής και το περιεχόμενο των παρεμβάσεων της για τη δικαίωση της 12χρονης και της οικογένειάς της. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό δηλώνοντας τη στήριξή τους στον αγώνα για την πλήρη δικαίωση της οικογένειας η Μάγδα Φύσσα κι ο Γιάννης Μάγγος, ενώ διαβάστηκε γράμμα της Ελένης Κωστοπούλου.

Ιδιαίτερα συγκινητική και διαφωτιστική ήταν η στιγμή της παρέμβασης στην εκδήλωση από τη μεγαλύτερη αδερφή της 12χρονης. Η 20χρονη διάβασε επίσης μήνυμα που έγραψε η ίδια η 12χρονη όπως και γράμμα της φυλακισμένης μητέρας που παρουσίασε τις απίστευτες δυσκολίες, τα συναισθήματα και τις ματαιώσεις που έχει βιώσει όλη η οικογένεια, από τη στιγμή της καταγγελίας και κατά το διάστημα της δίκης, και κατήγγειλε την απαράδεκτη υπερασπιστική τακτική των κατηγορούμενων εντός του δικαστηρίου και την εισαγγελική πρόταση.

Διαβάστηκαν επίσης γράμματα από τα έφηβα παιδιά της οικογένειας που ήταν στην αίθουσα.

Οι εισηγήσεις του ψυχίατρου Θοδωρή Μεγαλοοικονόμου, της δικηγόρου Αγγελικής Σεραφείμ, της επ. καθηγήτριας αναπτυξιακής ψυχοπαθολογίας Κορίνας Χατζηνικολάου, του εκπαιδευτικού Γιάννη Μαρούτα και της δημοσιογράφου Άννας Νίννη φώτισαν πολλές πλευρές της υπόθεσης: Εκτέθηκαν οι πρακτικές της συγκάλυψης, έγινε αναφορά στις σχέσεις του Μίχου με την αστυνομία, το κυβερνών κόμμα και την εκκλησία, επισημάνθηκαν συσχετίσεις με την υπόθεση της police greek mafia.

Αναλύθηκαν νομικές διαστάσεις, έγινε αναφορά στις δικαστικές πρακτικές όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στη συγκεκριμένη δίκη και σε ανάλογες υποθέσεις. Αναδείχθηκαν στοιχεία που έχουν  αποσιωπηθεί, συζητήθηκαν τα θέματα της παιδικής προστασίας και της πρόληψης και καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων.

Πηγή: https://www.facebook.com/allileggyisti12hroni?locale=el_GR

Ακολούθησε η ανάγνωση μηνύματος του ψυχίατρου και διευθυντή Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού Γιώργου Νικολαΐδη.

Στην εκδήλωση έγιναν παρεμβάσεις για την υπόθεση της Αμαλίας, επιζήσασας η οποία υπέστη βιασμό όταν ήταν ανήλικη, και για την υπόθεση της Ηλιούπολης. Με τις τοποθετήσεις τους συνέβαλαν η ψυχίατρος Κατερίνα Μάτσα εκ μέρους του Δικτύου Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων του 26 Δημοτικού Σχολείου, οι εκπρόσωποι των φεμινιστικών οργανώσεων «Ομάδα Ενάντια στην Πατριαρχία» και «Μωβ», ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης εκ μέρους της Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, η κοινωνική λειτουργός Σοφία Κωνσταντέλια κι ο ψυχολόγος Αλέξανδρος Γκόνης.

Ανακοινώθηκε, τέλος, η συμπαράσταση 16 σωματείων και συνδικαλιστικών οργανώσεων που ζητούν με ψηφίσματα αλληλεγγύης τη δικαίωση της 12χρονης και της οικογένειάς της.

Η Επιτροπή ευχαρίστησε  όλες/ους όσες/ους συμμετείχαν για τη στήριξη και τις παρεμβάσεις τους. «Νιώθουμε συγκίνηση που η ίδια η δωδεκάχρονη και η οικογένειά της ένιωσαν την εμπιστοσύνη να μοιραστούν δημόσια όσα έχουν βιώσει. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι  ο κόσμος της αλληλεγγύης θα σταθεί με επιμονή στη σωστή πλευρά, στην πλευρά αυτών που σπάνε τη σιωπή, και θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους τη δικαίωση της 12χρονης επιζήσασας» δήλωσαν τα μέλη της που καλούν την ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης, Παρασκευή, στις 29/3, στις 9 το πρωί, σε συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών (οδός Λουκάρεως).