Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας καλεί σήμερα, 13/3, στις 19:00 μ.μ., η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων και Ακαδημίας Πλάτωνα, στο μετρό Σεπόλια, στη γειτονιά της 12χρονης.

Ads

Οι αλληλέγγυοι ζητούν να μην γίνει δεκτή η πρόταση της Μαρίας – Ελένης Νικολού για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

Για αύριο, Πέμπτη 14/3, θα ανακοινωθεί νέο κάλεσμα για μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως αναφέρουν στην ανάρτησή τους, «Απαιτούμε να μην γίνει δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας – Ελένης Νικολού, καμιά ανοχή στα κυκλώματα τράφικινγκ και παιδοβιασμών».

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε την αθώωση του Ηλία Μίχου λόγω αμφιβολιών για βιασμό, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού και με αποκόμιση εσόδων και ζήτησε την καταδίκη του για τα εξής αδικήματα: διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, οπλοκατοχή (για δυο όπλα), κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, όπως και διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται.

Ads

Όσον αφορά τη μητέρα της 12χρονης η εισαγγελέας πρότεινε την πλήρη ενοχή της.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι 22 κατηγορούμενοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Ο 23ος κατηγορούμενος  για την ίδια πράξη, θα πρέπει να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών, σύμφωνα με την εισαγγελέα.