Ολοκληρώθηκε η εισαγγελική αγόρευση για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό με την εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να προτείνει την ενοχή των 25 από τους 26 κατηγορούμενους.

Ads

Σημειώνεται ότι η αποδεικτική διαδικασία έγινε κεκλεισμένων των θυρών με την εισαγγελική λειτουργό να ζητά να κηρυχθούν ένοχοι οι 22 κατηγορούμενοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Ο 23ος κατηγορούμενος για την ίδια πράξη, θα πρέπει να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών, σύμφωνα με την εισαγγελέα.

Όσον αφορά τον Ηλία Μίχο ζήτησε την αθώωση λόγω αμφιβολιών για βιασμό, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού και με αποκόμιση εσόδων.

Ads

Ωστόσο, ζητήθηκε η καταδίκη του για τα εξής αδικήματα: διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, οπλοκατοχή (για δυο όπλα), κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, όπως και διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται.

Για τον έτερο κατηγορούμενο, γνωστό ως «Μιχάλη», η εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία ανήλικου, με σκοπό το κέρδος και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Τέλος, ζητήθηκε η αθώωσή του για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς, σύμφωνα με την εισαγγελέα, δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε ερωτικά με την 12χρονη.

Όσον αφορά τη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε την πλήρη ενοχή της.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την καταδίκη της για τα εξής αδικήματα:

  • Της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους,
  • Της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης.

Ως προς την μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.

  • της εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος την οποία φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου