Μετά το «αντάρτικο» του Α. Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία, που θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Γ. Ιωαννίδη, ένας ακόμη γαλάζιος εμφύλιος ξεσπά αυτή τη φορά για το Δήμο Αθηναίων, καθώς δύο βουλευτές της ΝΔ ανακοίνωσαν πως θα διεκδικήσουν την δημαρχία στην πρωτεύουσα. Οι Άρης Σπηλιωτόπουλος και Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους για το δήμο της Αθήνας και πλέον αναμένεται η αντίδραση της Συγγρού. «Όποιος καταθέτει υποψηφιότητα… καταθέτει», σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς. Σημειώνεται πως μετά τις εξελίξεις με τις υποψηφιότητες στην Αθήνα ο Νικήτας Κακλαμάνης, αν και ήταν στη Βουλή, δεν προσήλθε στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο Γεωργιάδη για την Πρωτοβάθμια Υγεία. 

Ads

 
Αρχικά την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος πήρε και το χρίσμα από τη ΝΔ. «Δηλώνω παρών στην πρόσκληση / πρόκληση για μια Αθήνα αυξημένης αισθητικής, για μια Αθήνα, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της θα αισθάνονται ασφάλεια, μια Αθήνα ικανή να τροφοδοτήσει τις δημιουργικές δυνάμεις όλων μας. Για μια Αθήνα που αγαπάμε και θέλουμε να κερδίσει τη θέση που της αξίζει».
 
Σημειώνεται πως σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο τη Δευτέρα το Μαξίμου παρέλαβε τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που έχει παραγγείλει για τον Αρη Σπηλιωτόπουλο απέναντι στους υποψηφίους των άλλων κομμάτων. 

Διαβάστε επίσης: Και άλλος γαλάζιος εμφύλιος στην περιφέρεια: Γιαννόπουλος κατά Κ. Μπακογιάννη

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Σπηλιωτόπουλου ο Νικήτας Κακλαμάνης, που εδώ και καιρό είχε εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία του να διεκδικήσει τη δημαρχία της Αθήνας, απάντησε ανακοινώνοντας τη δική του «ανεξάρτητη υποψηφιότητά» του.
 
«Καταθέτω επίσημα, στις Αθηναίες και στους Αθηναίους, την υποψηφιότητά μου για το δήμο της πόλεως των Αθηναίων. Το πρόγραμμα της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης, της οποίας θα ηγηθώ, θα παρουσιαστεί δημόσια, σε ανοιχτή εκδήλωση, στο προσεχές μέλλον. Η αγάπη μου για την Αθήνα δεν είναι ευκαιριακή. Για μένα ήταν, είναι και θα είναι Πρώτα, η Αθήνα», ανέφερε ο Ν. Κακλαμάνης.
 

imageΟ Αντώνης Σαμαράς ενώ βρισκόταν στο εντευκτήριο της Βουλής και συζητούσε με βουλευτές ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το νέο γαλάζιο εμφύλιο. Σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους ο πρωθυπουργός απάντησε: «Όποιος καταθέτει υποψηφιότητα… καταθέτει»«Τώρα πίνουμε τσάι με λεμόνι», φέρεται να πρόσθεσε. 
 

Από την πλευρά του ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, δήλωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να στηρίξει τον Νικήτα Κακλαμάνη για το Δήμο Αθήνας. Ο επικεφαλής του κόμματος «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό», ξεκαθάρισε ότι η στήριξή του προς τον Κακλαμάνη, δεν είναι ακόμα επίσημη απόφαση αλλά μια αρχική σκέψη.