Υπό κατάληψη τελούν 4 αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ, παρά τη λήξη της στάσης εργασίας των εργαζομένων στις 17:00. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε καταλήψεις κτιρίων και αμαξοστασίων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στα σχέδια της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο καθεστώς που διέπει τον οργανωτικό τομέα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που επέρχονται με το πολυνομοσχέδιο, το οποίο αύριο ψηφίζεται στη βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ads

Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι στον ΟΣΕ έχουν καταλάβει από το απόγευμα το μέγαρο του Οργανισμού στην Οδό Καρόλου, ενώ άλλοι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει τα πέντε μεγάλα αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ, σε Ελληνικό, Πέτρου Ράλλη, Λιοσίων, Βοτανικό και Πειραιά προκειμένου να μην μπορούν να κινηθούν τα οχήματα.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνέλευση των οδηγών της ΕΘΕΛ όπου και αποφασίστηκε ότι πρέπει να ανοίξουν τα αμαξοστάσια. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος κάλεσε τους εργαζόμενους να βγουν κανονικά με δουλειά, ωστόσο, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται κανονικά.