Στη φυλακή οδηγείται ο 23χρονος κατηγορούμενος για τον άγριο ξυλοδαρμό του 4χρονου στις 10 Ιανουαρίου, στα Μέγαρα, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του ενώπιον ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών. Το τετράχονο παιδί παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παίδων».

Ads

Ο 23χρονος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι η μητέρα του 4χρονου χτυπούσε τα παιδιά και για λόγους εκδίκησης τον στοχοποίησε. Ο ίδιος, σύντροφος της μητέρας και πατριός του παιδιού, ανέφερε κατά την απολογία του πως η μητέρα του 4χρονου τον ζήλευε παθολογικά και υπέβαλε αίτημα να καταθέσουν και τα αλλά τρία παιδιά της οικογένειας -ηλικίας 8, 9 και 10 ετών- για το ποιος τα κακοποιούσε. Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν μια γειτόνισσα και η πρώην σύζυγός του, σύμφωνα με πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο φερόμενος δράστης της άγριας κακοποίησης του παιδιού, είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας καθώς και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αφού, σύμφωνα με τις καταγγελίες είχε ξυλοκοπήσει το παιδί.

Στο παρελθόν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχαν καταγραφεί και άλλα περιστατικά ξυλοδαρμού του παιδιού. Τον περασμένο Οκτώβριο, η μητέρα είχε καταθέσει μήνυση κατά του συντρόφου της για βία σε βάρος της ίδιας αλλά και των παιδιών της. Ενα μήνα αργότερα το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων» με τραύματα από χτυπήματα και εγκαύματα από καυτό νερό.

Ads