Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή για την απολογία του ο 23χρονος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια το 4χρονο αγοράκι της συζύγου του στα Μέγαρα, το οποίο νοσηλεύεται με σοβαρές κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο.

Ads

Το περιστατικό ήρθε στην δημοσιότητα στις 10 Ιανουαρίου. Το αγοράκι ηλικίας μόλις 4 ετών, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» όπου αρχικά διασωληνώθηκε. Έφερε κρανιοεγκεφαλική κάκωση και πολλαπλά κατάγματα.

Σήμερα παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε σταθερή όμως κατάσταση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σε βάρος του συντρόφου της μητέρας και πατριού του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αφού, σύμφωνα με τις καταγγελίες είχε ξυλοκοπήσει το παιδί. Σήμερα το πρωί ο 23χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στον Ασπρόπυργο από αστυνομικούς της Ομάδας ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Ads

Στο παρελθόν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχαν καταγραφεί και άλλα περιστατικά ξυλοδαρμού του παιδιού. Τον Οκτώβριο η μητέρα είχε καταθέσει μήνυση κατά του συντρόφου της για βία σε βάρος της ίδιας αλλά και των παιδιών της. Ενα μήνα αργότερα το παιδί μεταφέρθηκε στο Παίδων με τραύματα από χτυπήματα και εγκαύματα από καυτό νερό.

Σε ότι αφορά τα 3 ανήλικα αδέρφια του τα οποία μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο, υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις, εξετάστηκαν από ιατροδικαστή και παραμένουν νοσηλευόμενα στο Ορθοπεδικό Τμήμα συνοδευόμενα από την μητέρα τους.