Επίθεση από άτομα που ζωγράφιζαν τον τοίχο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο δέχθηκε ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του πανεπιστημίου. 

Ads

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Άγγελος Συρίγος, ο ίδιος έκανε παρατήρηση στους νεαρούς, οι οποίοι, αφού του έριξαν πάνω του σπρέι, τον χτύπησαν στο κεφάλι. 

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας. Στο νοσοκομείο έχει μεταβεί κλιμάκιο αστυνομικών.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση και τονίζει ότι ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά αλλού.

Ads

«Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, η οποία επιτίθεται για το περιστατικό στον υπ. Προστασίας του Πολίτη. 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί την αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών και «προπάντων, τον κατ’ ευφημισμό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα να αναλάβει τις ευθύνες του».