Η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού βρέθηκε στο επίκεντρο της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, με Χρυσή Αυγή και Θάνο Πλεύρη να έρχονται σε αντιπαράθεση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Αλέξη Μητρόπουλο.

Ads

«Η Πολιτεία οφείλει μία συγγνώμη στον Ρωμανό, καθώς στα χέρια του πέθανε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, γεγονός που κανείς δεν ξέρει πως διαμόρφωσε τον χαρακτήρα και τις απόψεις του», ήταν η άποψη που διατύπωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να δεχτεί τα επιτιμητικά σχόλια αλλά και τα γέλια του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση.

«Είναι ένα παιδί 21 ετών. Δεν είναι ούτε αντικείμενο εκτόνωσης κανενός, ούτε αντικείμενο μαγκιάς και τσαμπουκά από κανένα», σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επανερχόμενη στη στάση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, υπογραμμίζοντας ότι είναι «ανεφάρμοστες» οι ρυθμίσεις για παρακολούθηση μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αντίθετος με την έκκληση των βουλευτών του συνόλου της Αριστεράς για να υπάρξει λύση για την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού, δήλωσε και ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

Ads

«Σας ζητούν να παρανομήσετε. Στη διαδικασία των αδειών δεν έχει καμία δουλειά ο υπουργός Δικαιοσύνης», υποστήριξε ο γαλάζιος βουλευτής και πρόσθεσε πως η έκκληση να λυθεί το θέμα πλήττει τον διαχωρισμό των εξουσιών και αποτελεί παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική εξουσία.

«Τι λέτε; Τι του εισηγείστε να κάνει;», αντέδρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, για να λάβει την εξής απάντηση: «Δεν είμαι εδώ να εισηγηθώ. Αν όμως θέλετε μπορείτε να μπείτε στο indymedia για να δείτε την επιστολή των συντρόφων του και να δείτε ότι δεν είναι επιθυμία τους η ένταξη στην κοινωνία, αλλά η συνέχιση του αγώνα τους και η χρησιμοποίηση των αδειών για το σκοπό αυτό». «Αν δικαιούται την άδεια να την πάρει. Αν δεν δικαιούται, να μην την πάρει», κατέληξε ο Θάνος Πλέυρης.