Ανάμεσα στους 12 συλληφθέντες για τη νέα προκλητική επίδειξη χρυσαυγίτικης βίας και ναζιστικών χαιρετισμών στην Καλλιθέα βρίσκεται κι ένας 24χρονος, ο οποίος μόλις προ ημερών είχε ξαναφορέσει χειροπέδες. Τότε συνελήφθη για την υπόθεση των ρατσιστικών επιθέσεων κατά Πακιστανού μικροπωλητή στη Σαλαμίνα.

Ads

Σίγουρα η Χρυσή Αυγή θα ήθελε πάρα πολύ να κάνει πάλι ότι δεν τον ξέρει, όπως κάνει πάντα με τα μέλη της όταν αυτά συλλαμβάνονται, όμως σήμερα αποκαλύπτουμε ότι ο συλληφθείς είναι οργανωμένο στέλεχός της.

Ονομάζεται Καλλίστρατος Σιμάκος και είναι στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Σαλαμίνα. Διαθέτουμε και στη δική του περίπτωση πλούσιο φωτογραφικό υλικό, το οποίο έχει αναρτήσει η ίδια η ναζιστική οργάνωση.

Ο Σιμάκος λοιπόν ποζάρει με τα μέλη του Πυρήνα Σαλαμίνας υπό το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην περιοχή και μέλος της Κεντρικής της Επιτροπής, Μιχάλη Παπαδημητρίου, και βέβαια ποζάρει και με τον καθοδηγητή των ταγμάτων εφόδου της οργάνωσης στον Πειραιά, δηλαδή τον Ιωάννη Λαγό.

Ads

image

Οπως βλέπουμε στο σχετικό φωτογραφικό ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε, ο Λαγός, τον οποίο ο Μιχαλολιάκος έχει αναβαθμίσει σε υπαρχηγό του, ποζάρει στο κέντρο, ο Σιμάκος είναι ο πρώτος από δεξιά, ενώ διακρίνονται ακόμα ο Παπαδημητρίου, ο βουλευτής της οργάνωσης Νίκος Κούζηλος, ο πυρηνάρχης Περάματος Περικλής Μουλιανάκης, το ηγετικό στέλεχος του Πειραιά Νεκτάριος Σαλούφας, γνωστός από την καταδίκη του για την επίθεση της οργάνωσης σε βάρος μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά (15/9/2012), καθώς και ο πυρηνάρχης Πειραιά Γρηγόρης Δεμέστιχας, ο οποίος επίσης συμμετείχε στην προαναφερθείσα επίθεση.

Στις 17.12.2017 είδαμε τον Σιμάκο να συμμετέχει στους περιβόητους αγώνες kick-boxing που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή μέσα στα κεντρικά γραφεία της παρουσία του Μιχαλολιάκου. Στη φωτογραφία ο Σιμάκος παλεύει με τον Νίκο Αποστόλου -επίσης καταδικασμένο για την ως άνω επίθεση- και το κάνει υπό το βλέμμα του Κασιδιάρη.

image

image

Ο Καλλίστρατος Σιμάκος, κατά του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία με την επιβαρυντική περίσταση του εγκλήματος με ρατσιστικά χαρακτηριστικά για την υπόθεση της Σαλαμίνας, κατηγορείται για πέντε διαφορετικές ρατσιστικές ενέργειες σε βάρος Πακιστανού μικροπωλητή, στον οποίο -σύμφωνα με τη μαρτυρία του θύματος- έχει επιτεθεί και τον χτυπήσει, προκαλώντας του απρόκλητες σωματικές βλάβες, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα περιστατικά αφορούν τις κατηγορίες της εξύβρισης και απειλής.

Τέτοια λειψανδρία αντιμετωπίζει η Χρυσή Αυγή που χρειάστηκε τώρα να τον στείλει από τη Σαλαμίνα στην Καλλιθέα. Αλλά βέβαια αυτό έκανε και με το τάγμα εφόδου της Νίκαιας που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. Το θεωρούσε τάγμα-μοντέλο και το έστελνε σε όλη την Ελλάδα.

Την κατάρρευση της Νίκαιας μετά την ποινική δίωξη προσπαθεί τώρα ο Μιχαλολιάκος να αναπληρώσει με ό,τι του ‘χει απομείνει στην περιοχή του Πειραιά.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών