Δώδεκα ακροδεξιοί συνελήφθησαν για τα επεισόδια πριν την μαθητική παρέλαση στην Καλλιθέα, σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με την αστυνομία και οι δώδεκα είναι μέλη της Χρυσής Αυγής κι άλλων ακροδεξιών ομάδων. Ανάμεσα σε αυτούς και 4 ανήλικοι.  Μάλιστα ο ένας εκ των συλληφθέντων είναι ακροδεξιός με… παρελθόν.

Ads

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 24χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί και πριν από έξι μέρες στην Σαλαμίνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, για ρατσιστική επίθεση σε βάρος 30χρονου μετανάστη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Καλλιθέα, ομάδα 50 περίπου Χρυσαυγιτών κι άλλων ακροδεξιών στοιχείων κινήθηκε επιθετικά εναντίον συγκέντρωσης μελών του ΠΑΜΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι άλλων αριστερών οργανώσεων που βρίσκονταν στην Πλατεία Κύπρου. Σκοπός των ομάδων της Αριστεράς ήταν να αποτρέψουν την προγραμματισμένη ανάρτηση εθνικιστικού πανό αλλά και την κατάθεση στεφάνου από τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή.

Άνδρες των ΜΑΤ επενέβησαν για να τους εμποδίσουν και στο σημείο ξέσπασαν επεισόδια με τους ακροδεξιούς να ρίχνουν μολότοφ και τους αστυνομικούς να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Ads

Επίσης μέλη του ΚΚΕ κατήγγειλαν πως δέχτηκαν επιθέσεις από τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να τραυματιστούν.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για ρίψη μολότοφ, επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων σωματικές βλάβες, διατάραξη κοινής ειρήνης και άλλα αδικήματα και αύριο θα παραπεμφθούν στο αυτόφωρο.