Το ναζιστικό ύμνο (στα ελληνικά) τραγούδησαν από τα μεγάφωνα έξω από τη Βουλή, μπροστά στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη, οι χρυσαυγίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για την άφιξη των τριών βουλευτών της Χ.Α στη Βουλή. Η αστυνομία δεν αντέδρασε.

Ads

Οι συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες τραγούδηδαν τον ναζιστικό ύμνο μεταφρασμένο στα ελληνικά και εν συνεχεία φώναζαν με ρυθμό «αλήτες, προδότες, πολιτικοί».

Με το άκουσμα του ναζιστικού ύμνου των SS έξω από τη Βουλή ορισμένοι βουλευτές αντέδρασαν ζητώντας από την αστυνομία να παρέμβει αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Σημειώνεται ότι στο Κοινοβούλιο έφθασαν μετά τις 12 το μεσημέρι ο ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι έτεροι βουλευτές, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός, για να συμμετάσχουν στη συζήτηση για την άρση ασυλίας τους.

Ο Μιχαλολιάκος κατά την είσοδό τους στη Βουλή επιτέθηκε φραστικά σε έναν αστυνομικό που τον συνόδευε φωνάζοντάς του «μη με ακουμπάτε, μη με ακουμπάτε, είμαι ο αρχηγός του τρίτου κόμματος στη Βουλή, μη με αγγίζει κανείς» την ώρα που οι χρυσαυγίτες του φώναζαν ρυθμικά «άκου αρχηγέ και άκου το καλά ξεφτίλισες το σύστημα για άλλη μια φορά» ενώπιον των αστυνομικών της Βουλής.  Ακούστηκε επίσης το σύνθημα «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή». Επρόκειτο για περίπου 30 υπαλλήλους του κόμματος στα γραφεία της Βουλής και συγγενείς που κατάφεραν να πάρουν άδειες εισόδου.

Ads