Τραγική κατάληξη είχε η διαδρομή ενός 47χρονου άντρα από ένα χωριό έξω τις Σέρρες, καθώς εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης τα ορμητικά νερά ενός χειμάρρου κοντά στο ρέμα στο Κρουσοβίτη του Σιδηρόκαστρου παρέσυρε το αυτοκίνητο του.

Ads

Μετά από επέμβαση της πυροσβετικής και των ΕΜΑΚ, ο άτυχος άνδρας απεγκλωβίστηκε νεκρός.

Οι πυροσβέστες ειδοποιήθηκαν από κατοίκους που είδαν το αυτοκίνητο να παρασύρεται μέσα στον χείμαρρο. Οι πυροσβέστες έβλεπαν μέσα στο όχημα ένα άτομο στη θέση του συνοδηγού, που όμως δεν έδειχνε να έχει τις αισθήσεις του. Τελικά κατάφεραν να εισέλθουν στο όχημα, αλλά ο επιβάτης ήταν ήδη νεκρός.

image

Ads

Ο Πηνειός έκοψε στα δύο τη γέφυρα της Διάβας στην Καλαμπάκα

Θύμα τη γέφυρα της Διάβας στην Καλαμπάκα είχε η χθεσινή κακοκαιρία, η οποία κυριολεκτικά κόπηκε στα δύο από τα ορμητικά νερά του Πηνειού. Η γέφυρα κατέρρευσε αργά το βράδυ και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, καθώς ένα όχημα που κινούνταν πάνω σε αυτή πρόλαβε να σταματήσει κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού.

Μαζί με τη γέφυρα ο ποταμός παρέσυρε και ένα τεχνητό φράγμα που είχε κατασκευαστεί μόλις το περασμένο καλοκαίρι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η γέφυρα είναι κατασκευής του 1982.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο εδώ.

image

Έβρεξε… «προβλήματα» από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Σημαντικά προβλήματα από την επιδείνωση του καιρού παρατηρούνται σε αρκετές περιοχές στο δυτικό και βόρειο τμήμα της χώρας.

Στην Αττική τα περισσότερα προβλήματα προκλήθηκαν κυρίως σε Μαρούσι, Χαλάνδρι και Νέα Ερυθραία από τους ισχυρούς ανέμους. Στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έγιναν συνολικά 164 κλήσεις για πινακίδες και άλλα αντικείμενα που έπεσαν στους δρόμους, καθώς και για κοπές δένδρων.

Στην ορεινή Αρκαδία χιόνισε το πρωί χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα στις συγκοινωνίες. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, ενώ όσοι πρόκειται να κινηθούν στο οδικό δίκτυο της κεντρικής και ορεινής Πελοποννήσου θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, γιατί ενδέχεται να τις χρησιμοποιήσουν.

Αντίθετη είναι η εικόνα στην Ήπειρο. Δεκάδες χωριά στην Κόνιτσα ,το Ζαγόρι , τα Τζουμέρκα και το Μέτσοβο δέχονται σφοδρή χιονόπτωση και τα μηχανήματα αποχιονισμού δουλεύουν ασταμάτητα για να καθαρίσουν τους δρόμους. Η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα τις δύο τελευταίες ημέρες πλημμύρισε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στους κάμπους της Άρτας και των Φιλιατών. Επίσης προβλήματα δημιουργήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο λόγω πτώσεως βράχων, τα οποία αντιμετωπίζονται με μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου.

image

Πού χρειάζονται αλυσίδες

Προβλήματα έχει προκαλέσει η επέλαση του χιονιά σε διάφορες περιοχές της Β. Ελλάδας και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται επιβεβλημένη σε ορισμένα σημεία του εθνικού, αλλά και επαρχιακού δικτύου.

Συγκεκριμένα, αλυσίδες απαιτούνται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας και στα σημεία: Καστοριάς-Φλώρινας μέσω Βιτσίου, Καστοριάς – Ιωαννίνων μέσω Κοτύλης και Καστοριάς-Αμυνταίου μέσω Κλεισούρας.

Παράλληλα, απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στην Άρνισσα από το 8 χλμ της επαρχιακής οδού με κατεύθυνση το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρα και στην Κερασιά Πέλλας.

image

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

Αναφορικά με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, μετά τα προβλήματα που προκάλεσαν σε πολλές περιοχές από χθες οι ισχυροί άνεμοι, σήμερα η κατάσταση δείχνει να ομαλοποιείται. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο.