Η «εσωκομματική» μάχη των δυο αντιπροέδρων της ΝΔ, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κωστή Χατζηδάκη, για την πρώτη θέση στις βουλευτικές εκλογές στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών, έληξε τελικά υπέρ του Κωστή Χατζηδάκη, παρά την προσδοκία και την σιγουριά του Άδωνι.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Γεωργιάδης εξέφραζε συχνά την επιθυμία του να εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, όπου επίσης ήταν υποψήφιος ο έτερος αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης. «Εγώ θα πάρω περισσότερες ψήφους απ’ όσες πάρουν μαζί Χατζηδάκης και Κουμουτσάκος» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε κομματική μάζωξη στην Κηφισιά, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε χαιρετισμό του στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Άδωνι στο Μαρούσι, την περασμένη Τετάρτη, είπε ότι ο Άδωνις «αξίζει να είναι πρώτος σε σταυρούς γιατί είναι παλικάρι».

Παρόλα αυτά ο Άδωνις Γεωργιάδης εξελέγη δεύτερος σε σταυρούς στο Βόρειο Τομέα των Αθηνών με 67.966 σταυρούς, ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης έλαβε 71.735.

Η μάχη προφανώς δεν ήταν μόνο για το πρεστίζ, αφού ως γνωστόν εκφράζουν δυο διαφορετικές πολιτικές «σχολές», με τον Κωστή Χατζηδάκη να εκπροσωπεί τον καθωσπρέπει φιλελευθερισμό και τον Άδωνι την λαϊκιστική ακροδεξιά. Ο «γαλάζιος» Βόρειος Τομέας Αθηνών προτίμησε τον πρώτο. 

Ads