Την αντίδραση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση προκάλεσε η αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος συμβούλεψε τους πολίτες το Πάσχα, να στέλνουν ένα προσχηματικό sms και να πηγαίνουν στους ναούς. 

Ads

Ο Αλέξης Χαρίτσης χαρακτηρίζει την πρόταση Πέτσα, σοβαρότατο ατόπημα και εκτιμά ότι η αποστροφή αυτή υποκρύπτει τη μικροκομματική αντίληψη της κυβέρνησης λέγοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για ισορροπισμούς, σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Όπως είπε οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες βλάπτουν τη δημόσια υγεία. 

Στη δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης, αναφέρει:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα διέπραξε ένα σοβαρότατο ατόπημα. Στην ουσία προέτρεψε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα για δήθεν άλλη έξοδό τους, προκειμένου να παρακάμψουν τα περιοριστικά μέτρα και να πάνε τη Μεγάλη Εβδομάδα στις εκκλησίες, ενώ λίγο αργότερα θυμήθηκε ότι οι πολίτες πρέπει να μείνουν σπίτι. Το σφάλμα αυτό αποκαλύπτει τη μικροκομματική αντίληψη και τη διγλωσσία της κυβέρνησης. Εδώ που βρισκόμαστε δεν υπάρχουν περιθώρια για μισόλογα και ισορροπισμούς, απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Ads

Το πρώτιστο καθήκον της κυβέρνησης αυτή την περίοδο είναι να φροντίσει για την τήρηση των μέτρων προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού. Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες βλάπτουν τη δημόσια υγεία. Η τήρηση των κανόνων είναι επιβεβλημένη για όλους και όλες δίχως εξαιρέσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, η προσπάθεια που έχει καταβάλλει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα πάει χαμένη». 

Διαβάστε επίσης: