Συνεχίστηκε όλη τη νύχτα και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες η επιχείρηση διάσωσης των υπόλοιπων 12 μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου RAPTOR με σημαία Κομόρες που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λέσβου, την Κυριακή.

Ads

Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Η σορός ενός μέλους του πληρώματος εντοπίστηκε από παραπλέον πλοίο, ενώ την Κυριακή, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε έναν Αιγύπτιο ναυτικό μέλος του πληρώματος του πλοίου ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Στις 7 το πρωί της Κυριακής, ο καπετάνιος ανέφερε μηχανική βλάβη στο θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Σύμφωνα με τον πλωτάρχη Νικόλαο Αλεξίου, εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, στο σημείο που βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο επικρατούσαν βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι 9 μποφόρ με ύψος κύματος 4,5 μέτρα.

Ads

Μετά από περίπου 1 – 1,5 ώρα ο καπετάνιος δήλωσε ότι το πλοίο έχει πάρει κάποια κλίση και τότε εξέπεμψαν το mayday.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αιγύπτιος ναυτικός που διασώθηκε το πλοίο αντιμετώπιζε προβλήματα αρκετές ώρες πριν από τη βύθισή του.

 

Στο σημείο των ερευνών συμμετέχουν συνολικά 8 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο.