Να κατευνάσει τις αντιδράσεις για το ξαφνικό κλείσιμο του ΟΑΚΑ επιχείρησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, εκθέτοντας την έλλειψη κυβερνητικού σχεδιασμού για το αθλητικό κέντρο.

Ads

Δηλώνοντας πως πρόβλημα στατικότητας υπάρχει μόνο στο στέγαστρο Καλατράβα, δεν είχε απάντηση για το πότε θα δοθεί ξανά προς χρήση το αθλητικό κέντρο, που εξυπηρετεί πολλές διοργανώσεις και φιλοξενεί πολλά αθλητικά σωματεία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γιάννης Βρούτσης απάντησε και στα «καρφιά» του Παναθηναϊκού, που έχει μπροστά του δύο εντός έδρας αγώνες για τους ομίλους του Europa League, (στις 26/10 απέναντι στη Ρεν και στις 14/12 απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα) και θα πρέπει να βρει νέα στέγη έως ότου διασφαλιστεί ότι το αθλητικό κέντρο είναι ασφαλές για αθλητές και θεατές.

«Μετά από την απόφαση του πρωθυπουργού, τον Ιούλιο του 2021 για αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, ανατέθηκαν σχετικές μελέτες και τώρα ήρθε στα χέρια μου το πόρισμα της μελέτης από την κοινοπραξία στην οποία ανατέθηκε μετά από διαδικασία έξι μηνών. Η μελέτη ήρθε στα χέρια μου προχθές και οδήγησε στην απόφαση για κλείσιμο του ΟΑΚΑ», είπε ο Γιάννης Βρούτσης.

Ads

«Τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι η στατική επάρκεια δεν είναι αυτή που θα έπρεπε και αυτό οδηγεί σε ανασφάλεια για την στατικότητα των στεγάστρων και μας οδήγησε σε αυτήν την απόφαση», και πως πρώτο μέλημα ήταν «να διασφαλίσουμε την αυτονόητη προτεραιότητα της ασφάλειας των αθλητών, προπονητών και φιλάθλων του ΟΑΚΑ, που είναι η “καρδιά του αθλητισμού” της χώρας μας» συνέχισε.

Υποστήριξε δε ότι προ ετών παρατηρήθηκε μια ταλάντωση στις κερκίδες στη διάρκεια ενός αγώνα και τότε υπήρξε μελέτη που έδειξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας στο στάδιο. «Πρόβλημα στατικότητας υπάρχει μόνο στο στέγαστρο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

#Φταίει_ο_ ΣΥΡΙΖΑ

Όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η πρακτική των προηγούμενων ετών, ο Γιάννης Βρούτσης είπε πως «επί κυβέρνησης Σαμαρά, ο Γιάννης Ανδριανός δέσμευσε 8 εκατομμύρια ευρώ για την μελέτη στατικότητας των στεγάστρων Καλατράβα, όμως άλλαξε η Κυβέρνηση και δεν υπήρξε εξέλιξη και δεν γνωρίζω το γιατί», αφήνοντας σαφή αιχμή για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αγνοώντας την πρώτη τετραετία διακυβέρνησης της ΝΔ

Όπως είπε, «μόλις ανέλαβε» ο ίδιος «τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, υπέγραψα απόφαση ώστε κανέναν αθλητικό κέντρο να μην μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν έχει μελέτες στατικότητας και πυρασφάλειας».

Όσον αφορά τους αγώνες τάε κβο ντο και μπριτζ, που διακόπηκαν άρον-άρον, είπε ότι από σήμερα, Σάββατο, κατόπιν συνεννόησης διεξάγονται σήμερα στο ΣΕΦ.

Η απάντηση στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Όσον αφορά τα πυρά που δέχθηκε η κυβέρνηση από τον Παναθηναϊκό, ο υφυπουργός Αθλητισμού εξέφρασε «προβληματισμό», αλλά υποσχέθηκε βοήθεια «στο πλαίσιο των δυνατοτήτων» του υπουργείου.

«Μας προβληματίζει το θέμα του Παναθηναϊκού, είναι εμβληματική ομάδα και ειδοποιήσαμε ότι θα είμαστε δίπλα του, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Εισιτήρια δεν κόπηκαν, όπως λέει ο Παναθηναϊκός, ο αγώνας είναι στο τέλος Οκτωβρίου», είπε, αλλά τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός είναι «μέρος του προβλήματος, γιατί φιλοξενούνται στο ΟΑΚΑ πολλά σωματεία και σύλλογοι».

Και επανέλαβε ότι μαζί με το ΤΕΕ «θα προχωρήσουμε σε επαναξιολόγηση της μελέτης και σύντομα θα έχουμε νεότερα, ώστε στον συντομότερο δυνατό χρόνο να παραδοθεί και πάλι με ασφάλεια το ΟΑΚΑ». Ωστόσο δεν μπορούσε να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα.