Στον απόηχο του τραγικού τρομοκρατικού χτυπήματος στη Ρωσία, ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέρεμι Χαντ δήλωσε ότι η Βρετανία πρέπει οπωσδήποτε να ανησυχεί για την απειλή του Ισλαμικού Κράτους μετά την επίθεση κοντά στη Μόσχα.

Ads

«Είμαστε πολύ τυχεροί σε αυτή τη χώρα που διαθέτουμε απίστευτα εντυπωσιακές υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες κατάφεραν να σταματήσουν και να αποτρέψουν πολλές τρομοκρατικές απειλές τα τελευταία χρόνια», ανέφερε ο Τζέρεμι Χαντ σε συνέντευξή του στις πρωινές εκπομπές των καναλιών, όπως σημειώνεται σε ανταπόκριση της ΕΡΤ.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας αμφισβήτησε στην ουσία τους ισχυρισμούς της Βλάντιμιρ Πούτιν χρησιμοποιώντας μια χαρακτηριστική αγγλική έκφραση, «Θα έπαιρνα ό,τι λέει η ρωσική κυβέρνηση με μια τεράστια πρέζα αλάτι», δηλώνοντας στην πραγματικότητα ότι δεν πιστεύει τη ρωσική εκδοχή για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.

Προπέτασμα καπνού και προπαγάνδας

Ο ίδιος τόνισε για την απειλή του Ισλαμικού Κράτους, το εξής: «Αλλά πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση – και, ξέρετε, αν πρόκειται για το Ισλαμικό Κράτος, είναι εντελώς μη διακριτοί σε αυτό που κάνουν, είναι έτοιμοι να δολοφονήσουν με τον πιο φρικτό τρόπο».

Ads

Όταν ερωτήθηκε ο κ. Χαντ για τις αιτιάσεις της Ρωσίας για ουκρανική εμπλοκή και σύνδεση με το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα και κατά πόσο θα πρέπει να τις πιστέψει ο κόσμος, ο βρετανός υπουργός Οικονομικών είπε: «Νομίζω ότι έχουμε πολύ λίγη εμπιστοσύνη σε ό,τι λέει η ρωσική κυβέρνηση. Ξέρουμε ότι δημιουργούν ένα προπέτασμα καπνού και προπαγάνδας για να υπερασπιστούν μια εντελώς σατανική εισβολή στην Ουκρανία».